INFORÁDIÓ 
2020. április 8. szerda
Dénes

balaton

országos mentőszolgálat

győrfi pál

A 43. Kékszalag Telekom Nagydíjon az éjszakai szélviharban, a mentésben résztvevő megsérült Rupert sürgősségi mentőhajó a zánkai kikötőben. Mentés közben komoly anyagi károk keletkeztek a motoros hajókban. A több mint 3500 résztvevővel rajtoló Balaton-kerülő, 48 órás vitorlásversenyen több hajó zátonyra futott, felborult, elsüllyedt, a nádasba sodródott, vagy lehorgonyozva vesztegel valahol, ezeket a vitorlásokat kell a kimenteni Balatonból.

Hatalmas rohamra készülnek a Balatonnál

Infostart

Mivel mindig jelentősen nő a mentők esetszáma, az Országos Mentőszolgálat az iskolai szünet első napjától részben az állomány kiegészítésével, másrészt átcsoportosításokkal elégíti ki az ellátási szükségleteket a magyar tengernél.

Földi, légi- és vízimentők, motoros mentőtisztek, gyermekek ellátását biztosító speciális egységek, továbbá strandokra telepített elsősegélynyújtók segítik az ellátást idén nyáron is a Balatonnál - írja a Magyar Nemzet. A lapnak Győrfi Pál, az OMSZ kommunikációs vezetője beszélt arról, hogy ahol nincs a közvetlen közelben mentőállomás, ott ideiglenes mentési pontokat létesítenek, hogy minél gyorsabban érkezzen a segítség az ellátásra szorulóhoz.

Mint mondta, Balatonfüreden és Sármelléken mentőhelikopter-bázis lesz, a gyermekek életmentő ellátására pedig speciális egységeket működtetnek. Balatonlellén több mint tizennégy éve szolgálja a dél-balatoni ellátást a Magyar Gyermekmentő Alapítvány kiválóan felszerelt gyermekmentőorvosi kocsija, Balatonfüredről pedig a Szent Márton Gyermekmentő Alapítvány rohamkocsija kaphat riasztást.

A nyári hónapokban Balatonvilágosról egy nagy teljesítményű motorkerékpárral indul a főleg az M7-es autópályán előforduló sérülések gyors ellátására a szolgálatos mentőtiszt vagy mentőorvos, és arra is ügyel az OMSZ, hogy speciális mentési tervek alapján legyen többletkapacitás a nagy balatoni fesztiválok, tömegrendezvények egészségügyi biztosítására.

Nyitókép: MTI/Nagy Lajos
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018