eur:
393.51
usd:
367.52
bux:
66014.41
2024. április 23. kedd Béla
Mentőcsapat tagjai úszó-pontonon és motorcsónakokon a Margit hídnál a Dunán, a balesetben elsüllyedt Hableány turistahajó közelében 2019. június 4-én. A Hableány és a Viking Sigyn szállodahajó május 29-én késő este ütközött össze, a turistahajó felborult és elsüllyedt, fedélzetén 33 dél-koreai állampolgárral - turistákkal és két idegenvezetővel -, valamint kéttagú magyar személyzettel. Hét embert a környező hajókon utazók kimentettek, hét dél-koreai állampolgár holttestét pedig még aznap megtalálták. Június 3-áig kilenc holttest került elő.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Hajóbaleset a Dunán: kívülről érték el a hétfőn felhozott áldozatot

A búvárok továbbra sem mennek be a hajóba az erős sodrás miatt, a holttestre máshogy találtak rá.

Hétfőn a Margit hídnál kiemeltek egy női holttestet a Dunából. A hvg.hu úgy értesült, hogy nem a folyómederben találtak rá, hanem a hajóból emelték ki kívülről. A roncsba ugyanis még mindig nem mennek be a búvárok a nagyon erős sodrás miatt.

A portál információi szerint a testre a hajóroncs állapotát kívülről feltérképező magyar búvárok találtak rá, a helyét megjelölték, és a következő merülésnél a dél-koreai búvárok emelték ki a vízből. A hírek szerint a testhez egy nyílászárón át, kívülről fértek hozzá.

Azonosították a holttesteket

A Hartánál hétfőn megtalált férfiholttest egy hatvanas éveiben járó dél-koreaié, aki eltűnt a dunai hajóbalesetben - közölte a szöuli külügyminisztérium kedden. Az információt a magyar rendőrség is megerősítette. A hatóságok továbbra is keresik az eltűnteket a Duna teljes déli szakaszán - tették hozzá.

A Hartánál megtalált holttest azonosítását a koreai és a magyar hatóságok közösen végezték el. A női holttest azonosítása még tartott, amikor a Budapesten dolgozó dél-koreai operatív csoport tájékoztatta a külügyminisztériumot - tették hozzá kedden Szöulban.

A 60 év körüli férfira egy part menti gabonasiló munkása bukkant rá,

aki azonnal értesítette a hatóságokat. A test egy mólón akadt fenn.

Tragédia

Múlt szerdán a Viking szállodahajóval ütközött a jóval kisebb, dél-koreai turistákat szállító Hableány turistahajó, amely másodpercek alatt elmerült. Hét embert a környező hajókon utazók mentettek ki. Hét holttestet még szerda éjjel megtaláltak, mindannyian dél-koreai állampolgárok voltak. Egyet hétfőn Hartán találtak, egyet pedig a Margitszigetnél hoztak felszínre. A hajóbalesetben eltűnt 19 embert még keresnek, köztük a kéttagú magyar személyzetet.

A szállodahajó 64 éves ukrán állampolgárságú kapitányát csütörtökön őrizetbe vették, szombaton pedig a bíróság elrendelte a letartóztatást egy hónapra.

A korábbi híreinket a témában itt olvashatják.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×