INFORÁDIÓ 
2019. szeptember 20. péntek
Friderika

dömötör csaba

migráns

ep-választás 2019

Brüsszel, 2018. december 16. Az ENSZ Marrákesben elfogadott globális migrációs megállapodását ellenző tüntetők és rohamrendőrök összecsapása az Európai Unió brüsszeli székhelyénél 2018. december 16-án. MTI/EPA/Julien Warnand

Dömötör Csaba: elején vagyunk a tárgyalásoknak, olyannyira, hogy még el sem kezdődtek

Infostart

A kormány napirenden fogja tartani a migránskérdést akkor, ha az fontos lesz. Az EU-s intézmények élén pedig bevándorlásellenes politikusokat látna szívesen Dömötör Csaba államtitkár.

Olyan tervekről vitatkozunk évek óta, amiket nem sikerül levenni a napirendről immár negyedik éve; a bevándorlás a negyedik éve minden választás legfontosabb tétje - szögezte le Dömötör Csaba az InfoRádióban. A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára leszögezte, olyan vezetőket szeretnének az uniós intézmények élén állni, akik a fő kérdésekben velük értenek egyet.

"Elején vagyunk a tárgyaláosknak, olyannyira, hogy el sem kezdődtek", mondta arra a kérdésre válaszolva, hogy vannak-e már jelöltjeik az EU-intézmények élére, arról azt mondta, jövő héten bejelentések lesznek.

A tematikákról szólva elmondta, amennyiben a migráció fontos téma lesz, napirenden tartják, de egyre több a fontos kérdés, a családoké például ilyen.

Szerinte rendkívül sok "klímamigráns" indul útjára hamarosan.

Percről percre tudósításunkat itt olvashatják.

Nyitókép: MTI/EPA/Julien Warnand
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018