INFORÁDIÓ 
2019. augusztus 21. szerda
Hajna, Sámuel

locsolás

eső

fkf

úttisztítás

Budapest, 2018. július 23. Homlokrakodó és egy kukásautó a hulladékbunkerbe üríti a hulladékot Rákospalotán, a Fővárosi Hulladékhasznosító Műben 2018. július 23-án. Magyarország egyetlen kommunális hulladéktüzelésű erőműve, amelyet a Fővárosi Közterület-Fenntartó Nonprofit Zrt. (FKF) üzemeltet, naponta átlagosan ezerkétszáz tonna hulladékot képes ártalmatlanítani. MTI Fotó: Sóki Tamás

Miért locsol az FKF, ha esik az eső? - Itt a válasz!

Hosszabb-rövidebb megszakításokkal napok óta esik az eső, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. mégis locsolóautókkal mossa Budapest útjait. Az InfoRádió rákérdezett ennek okára.

Van válasza az FKF Zrt.-nek arra a kérdésre, hogy miért járják locsolóautók Budapest útjait olyan időszakban, amikor szinte naponta esik az eső.

"Egy hasonlattal kezdeném: ha egy háziasszony megkezdi a mosást, az áztatással kezdi. Az áztatást az esővíz elvégzi helyettünk, föllazítja azt a szennyeződést, ami az útburkolaton található, míg

a locsológépek ennél lényegesen többek, nem csak vízpermetet, hanem magas nyomású, irányított vízsugarat juttatnak ki a burkolatra, így a burkolati szennyeződést irányítottan a járdák mellé, illetve a csatornákba terelik.

Vagyis az útpályát megtisztítjuk a rákerült, balesetveszélyes, fékhatást csökkentő hordaléktól, falevéltől" - tisztázta Horváth László, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. pr-szakreferense.

A tehát jelentős részben balesetmegelőzési céllal végzett munkát - mint az FKF illetékese elmondta - a közterület-fenntartó a Fővárosi Vízművekkel kötött, úgynevezett vízhordási szerződés alapján, térítés ellenében végzi a tűzcsapok segítségével.

Nyitókép: MTI/Sóki Tamás

Kapcsolódó hang

Esőben miért locsolja az utakat az FKF?
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018