eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Homlokrakodó és egy kukásautó a hulladékbunkerbe üríti a hulladékot Rákospalotán, a Fővárosi Hulladékhasznosító Műben 2018. július 23-án. Magyarország egyetlen kommunális hulladéktüzelésű erőműve, amelyet a Fővárosi Közterület-Fenntartó Nonprofit Zrt. (FKF) üzemeltet, naponta átlagosan ezerkétszáz tonna hulladékot képes ártalmatlanítani.
Nyitókép: MTI/Sóki Tamás

Miért locsol az FKF, ha esik az eső? - Itt a válasz!

Hosszabb-rövidebb megszakításokkal napok óta esik az eső, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. mégis locsolóautókkal mossa Budapest útjait. Az InfoRádió rákérdezett ennek okára.

Van válasza az FKF Zrt.-nek arra a kérdésre, hogy miért járják locsolóautók Budapest útjait olyan időszakban, amikor szinte naponta esik az eső.

"Egy hasonlattal kezdeném: ha egy háziasszony megkezdi a mosást, az áztatással kezdi. Az áztatást az esővíz elvégzi helyettünk, föllazítja azt a szennyeződést, ami az útburkolaton található, míg

a locsológépek ennél lényegesen többek, nem csak vízpermetet, hanem magas nyomású, irányított vízsugarat juttatnak ki a burkolatra, így a burkolati szennyeződést irányítottan a járdák mellé, illetve a csatornákba terelik.

Vagyis az útpályát megtisztítjuk a rákerült, balesetveszélyes, fékhatást csökkentő hordaléktól, falevéltől" - tisztázta Horváth László, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. pr-szakreferense.

A tehát jelentős részben balesetmegelőzési céllal végzett munkát - mint az FKF illetékese elmondta - a közterület-fenntartó a Fővárosi Vízművekkel kötött, úgynevezett vízhordási szerződés alapján, térítés ellenében végzi a tűzcsapok segítségével.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×