INFORÁDIÓ 
2019. december 12. csütörtök
Gabriella

baracska

iskola

tűz

Izzott a vakolat a vadonatúj iskolában, rendkívüli tanítási szünetet rendeltek el

Izzott a vakolat a vadonatúj iskolában, rendkívüli tanítási szünetet rendeltek el

Infostart

Ha a baracskai iskola karbantartója kora reggel nem észleli időben a problémát, akár a fél iskola leéghetett volna.

Még a tanítás megkezdése előtt keletkezett tűz a baracskai általános iskola külső homlokzatán található szennyvízszivattyú kapcsolódobozában. Kárpáthegyi Józsefné, a Baracskai Kozma Ferenc Általános Iskola igazgatója a Fejér megyei hírportálnak elmondta, szerencsére időben érkezett a karbantartó, aki a szokásos reggeli rutinként körbenézett az iskolánál, és

észrevette a vakolat alatti izzást, amely egyenesen a cserepekig kúszott fel.

A szakember azonnal jelezte a problémát az illetékeseknek, a tűzoltók megszüntették a füstölést és az izzást, az éppen iskolába érkező gyermekeket és szüleiket már be sem engedték az épületbe. A pénteken – a gyermekek biztonsága érdekében – rendkívüli tanítási szünetet rendeltek el az intézményben. Az iskolában csak azok a gyermekek maradtak tovább, akiknek felügyeletet kellett intézni.

Ha a karbantartó kora reggel nem észleli időben a problémát, akár a fél iskola leéghetett volna - mondta az intézmény vezetője, hozzátéve, hogy egy vadonatúj, szeptemberben felépített épületről van szó, a meghibásodás az át nem adott tornaterem szomszédságában keletkezett. Szerencsére biztosítást kötöttek rá. Az esetet hivatalból kivizsgálják.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018