eur:
370.15
usd:
344.85
bux:
47515.68
2023. május 30. kedd Janka, Zsanett
Benkő Tibor honvédelmi miniszter a Haderőfejlesztési Program keretében beszerzett honvédségi tűzszerészeszközök átadásán a Magyar Honvédség budapesti hadikikötőjében 2019. április 24-én. Új eszközöket, járőrautókat és védőruházatot kaptak a tűzszerészek.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Rengeteg katona lepi el az országot

Nemzetközi hadgyakorlatot tartanak május 10-től.

Nagyszabású nemzetközi hadgyakorlatot tartanak Magyarországon a közeljövöben – ez derül ki Benkő Tibor honvédelmi miniszternek az MSZP-s Mesterházy Attila írásbeli kérdésére adott válaszából, amelyet a hvg.hu vett észre.

Május 10. és június 24. között hajtanak végre egy "nagy láthatóságú gyakorlatsorozatot" részben Magyarországon, valamint Romániában, Bulgáriában, Szlovéniában, Horvátországban és Észak-Macedóniában.

A magyarországi gyakorlatokat Várpalotán, Szolnokon, Szentesen, Ócsán és Taszáron tartják. A gyakorlaton "nagyságrendileg" 1100 magyar katona vesz részt, köztük lövészek, különleges műveleti, műszaki és rendész szakemberek, valamint katonai kiképzők és hallgatók.

A magyar katonák mellett amerikai, albán, bosnyák, észak-macedóniai, horvát, koszovói, litván, montenegrói, német, szlovén, szlovák, cseh és lengyel egységek is részt vesznek a gyakorlaton.

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Zuhan az olajár, bizonytalanság a tőzsdén

Zuhan az olajár, bizonytalanság a tőzsdén

A hétvégén Joe Biden elnök és Kevin McCarthy republikánus házelnök megállapodásra jutott az amerikai adósságplafon kérdésében, azonban a történetnek ezzel még nincs vége - republikánus törvényhozók egy csoportja hétfőn közölte, hogy ellenezni fogják megállapodást, így továbbra is maradt egy bizonytalansági faktor az egyenletben. Ezzel párhuzamosan az európai tőzsdéken sem látszott öröm a megállapodás kapcsán, így eleinte óvatos és lefelé mutató mozgások voltak a kontinensen, a nap végére pedig alaposan elromlott a hangulat, a legnagyobb esést a brit tőzsdén láthattuk a vezető börzék közül. Az olajár is nagyot esik ma elsősorban a hétvégén megrendezésre kerülő OPEC+ ülésre készülve, de az amerikai adósságplafon-vita körüli bizonytalanságnak is van hatása az árfolyam alakulására. A tengerentúli tőzsdéken hamar elfogyott a kezdeti lendület, kisebb esést láthatunk most.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×