eur:
393.82
usd:
365.65
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Benkő Tibor honvédelmi miniszter a Haderőfejlesztési Program keretében beszerzett honvédségi tűzszerészeszközök átadásán a Magyar Honvédség budapesti hadikikötőjében 2019. április 24-én. Új eszközöket, járőrautókat és védőruházatot kaptak a tűzszerészek.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Rengeteg katona lepi el az országot

Nemzetközi hadgyakorlatot tartanak május 10-től.

Nagyszabású nemzetközi hadgyakorlatot tartanak Magyarországon a közeljövöben – ez derül ki Benkő Tibor honvédelmi miniszternek az MSZP-s Mesterházy Attila írásbeli kérdésére adott válaszából, amelyet a hvg.hu vett észre.

Május 10. és június 24. között hajtanak végre egy "nagy láthatóságú gyakorlatsorozatot" részben Magyarországon, valamint Romániában, Bulgáriában, Szlovéniában, Horvátországban és Észak-Macedóniában.

A magyarországi gyakorlatokat Várpalotán, Szolnokon, Szentesen, Ócsán és Taszáron tartják. A gyakorlaton "nagyságrendileg" 1100 magyar katona vesz részt, köztük lövészek, különleges műveleti, műszaki és rendész szakemberek, valamint katonai kiképzők és hallgatók.

A magyar katonák mellett amerikai, albán, bosnyák, észak-macedóniai, horvát, koszovói, litván, montenegrói, német, szlovén, szlovák, cseh és lengyel egységek is részt vesznek a gyakorlaton.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×