eur:
393.63
usd:
364.79
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Az ügyészség nem hagyta annyiban az ÁEK egykori vezérének felmentését

Az ügyészség fellebbezett az Állami Egészségügyi Központ (ÁEK) egykori vezetőjét hűtlen kezelés bűntettének vádja alól felmentő ítélet ellen

A kerületi ügyészség fellebbezést jelentett be az ítélet részbeni megalapozatlansága miatt, a vádlottak bűnösségének megállapítása, valamint pénzbüntetésre ítélésük érdekében - közölte Ibolya Tibor fővárosi főügyész.

A Fővárosi Törvényszék pénteken jelentette be, hogy felmentő ítéletet hozott a bíróság abban a megismételt büntetőügyben, amelyben Szilvásy Istvánt, az ÁEK egykori vezetőjét és két társát hűtlen kezeléssel vádolta az ügyészség.

A vádhatóság szerint Szilvásy István az ÁEK vezetőjeként 2007-2008-ban indokolatlanul szerződött egy céggel, amelynek feladata bér- és gazdaságfejlesztéssel kapcsolatos tanácsadás lett volna, valamint indokolatlanul kötött szerződést egy főorvossal, mivel az intézmény dolgozói is elvégezhették volna az általa ellátandó feladatokat.

Az ÁEK így mintegy öt és fél millió forintot fizetett ki a háttérjogszabályokkal ellentétes, fiktív szerződések alapján. A bíróság arra jutott, hogy az elsőrendű vádlott nem valósított meg bűncselekményt, így az ügyben a bűnsegédeiként szereplő másod- és harmadrendű vádlottat is felmentette.

Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×