eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
A Bróker Marcsiként ismertté vált D. Sándorné, a budapesti székhelyű Kun-Mediátor Kft. önálló képviseleti jogosultsággal rendelkező egykori vezetője megbilincselt kézzel, az ellene üzletszerűen elkövetett csalássorozat, jogosulatlan pénzügyi tevékenység, sikkasztás és más bűncselekmények miatt indult büntetőper tárgyalásán a Szolnoki Törvényszéken 2017. november 6-án. A vádlott az ügyészség szerint a pénzügyi jogsértések sorozatát követte el, 767 embert csapott be, több mint 12 milliárd forinttal károsította meg őket.
Nyitókép: MTI Fotó: Mészáros János

Kémnek vallja magát az Iszlám Állam elfogott vezéralakja

Az Iszlám Állam Budapesten elfogott egykori vezéralakját már meg is hallgatták a bíróságon a magyar fővárosban.

A köztelevízió értesülései szerint az unió területére érkezve név nélküli bankkártyát kapott a szír Haszan F., akit Budapesten fogott el a Terrorelhárítási Központ, és aki az Iszlám Állam egyik korábbi vezetője. A hirado.hu oldalon megjelent írás szerint

a bankkártyára több mint 150 ezer forintnyi eurót utaltak.

Kelen László, a férfi kijelölt ügyvédje közölte, a kártya Görögországban került Haszan F.-hez, és kizárólag ott tudja használni azt, illetve egyetlen hónapra kapta a pénzt.

Bírósági meghallgatásán - mint a 24.hu oldalon olvasható - a görög titkosszolgálat ügynökének vallotta magát, aki azon dolgozik, hogy minél több, Európába szökött dzsihadistát rendőrkézre adjon.

Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója a köztévének azt nyilatkozta,

Haszan F. minden megnyilatkozását átvizsgálják,

de a tévének nyilatkozó biztonságpolitikai szakértő szerint nincs olyan érdek, amely alapján össze kellene dolgozni egy Iszlám Állam-vezetővel.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×