INFORÁDIÓ 
2019. június 16. vasárnap
Jusztin

haszan f. tek

hajdu jános

terrorista

iszlám állam

Szolnok, 2017. november 6. A Bróker Marcsiként ismertté vált D. Sándorné, a budapesti székhelyű Kun-Mediátor Kft. önálló képviseleti jogosultsággal rendelkező egykori vezetője megbilincselt kézzel, az ellene üzletszerűen elkövetett csalássorozat, jogosulatlan pénzügyi tevékenység, sikkasztás és más bűncselekmények miatt indult büntetőper tárgyalásán a Szolnoki Törvényszéken 2017. november 6-án. A vádlott az ügyészség szerint a pénzügyi jogsértések sorozatát követte el, 767 embert csapott be, több mint 12 milliárd forinttal károsította meg őket. MTI Fotó: Mészáros János

Kémnek vallja magát az Iszlám Állam elfogott vezéralakja

Infostart

Az Iszlám Állam Budapesten elfogott egykori vezéralakját már meg is hallgatták a bíróságon a magyar fővárosban.

A köztelevízió értesülései szerint az unió területére érkezve név nélküli bankkártyát kapott a szír Haszan F., akit Budapesten fogott el a Terrorelhárítási Központ, és aki az Iszlám Állam egyik korábbi vezetője. A hirado.hu oldalon megjelent írás szerint

a bankkártyára több mint 150 ezer forintnyi eurót utaltak.

Kelen László, a férfi kijelölt ügyvédje közölte, a kártya Görögországban került Haszan F.-hez, és kizárólag ott tudja használni azt, illetve egyetlen hónapra kapta a pénzt.

Bírósági meghallgatásán - mint a 24.hu oldalon olvasható - a görög titkosszolgálat ügynökének vallotta magát, aki azon dolgozik, hogy minél több, Európába szökött dzsihadistát rendőrkézre adjon.

Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója a köztévének azt nyilatkozta,

Haszan F. minden megnyilatkozását átvizsgálják,

de a tévének nyilatkozó biztonságpolitikai szakértő szerint nincs olyan érdek, amely alapján össze kellene dolgozni egy Iszlám Állam-vezetővel.

Nyitókép: MTI Fotó: Mészáros János
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018