eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Megszólalt a Dózsa György úti baleset börtönből kiengedett vádlottja

Négy héten belül kés alá fekszik a Dózsa György úti baleset egyik vádlottja, M. Richárd.

A férfi hétfőn hagyhatta el a börtönt, miután kiderült, komoly szívbetegsége van. Így szabadon járhat Pest megyén belül, s a bokáján sem kell viselnie a nyomkövetőt. Szívbillentyű-elégtelenségben szenved.

"Már megkezdődtek a műtétre felkészítő vizsgálatok, egy hónap múlva meg is operálnak. Nagyjából 5-6 hónap rehabilitáció jön utána" - mondta a Blikknek M. Richárd. Ismét hozzátette: tudja, hogy ő is vétkes a balesetben. "Tudom jól, hogy az én esetemben nem lesz felfüggesztett, csak letöltendő börtönbüntetés. Amint vége a kezeléseknek, állok elébe a tárgyalásnak és az ítéletnek!"

A Pesti Központi Kerületi Bíróság bírája egy orvos szakértői vélemény alapján döntött az enyhébb kényszerintézkedésről, vagyis megszüntetik hogy M. Richárd letartóztatását, és Budapest, valamint Pest megye területére bűnügyi felügyeletét rendelik el.

A szakértői vélemény szerint M. Richárd a szív bal kamrájából kiinduló főverőér szájadékában lévő billentyű elégtelen működésében szenved. Ezen kórállapot megoldása nyitott szívműtét keretében az aorta billentyű cseréje, műbillentyű beültetése.

M. Richárd jelenleg nincs az életét közvetlenül veszélyeztető állapotban, de a betegségének progressziója az elkövetkező hónapokban felgyorsulhat, és ezzel együtt potenciálisan az életét közvetlenül veszélyeztető, akár halálos kimenetelű szívritmuszavarok is jelentkezhetnek - áll a szakértői véleményben.

Ha a következő hónapokban nem műtik meg, maradandó szívizom-károsodást fog szenvedni, illetve lehetséges közvetlen életveszélyes állapot kialakulása is.

A beavatkozás után két-három hónap a rehabilitáció, aztán a bírósági eljárás folytatásának akadálya várhatóan nem lesz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×