INFORÁDIÓ 
2019. január 18. péntek
Piroska

ittas járművezetés

rendőrség

figyelmeztetés

Így kerülhetnek bíróság elé az autósok

Így kerülhetnek bíróság elé az autósok

Infostart

Számos magyar autóvezető számára duplán volt kínos, amikor az elmúlt időszakban ittas járművezetésen érte őket a rendőrség. A szokásos eljárás mellé ugyanis súlyosabb esetben őrszoba, néhány órás rabosítás, majd rendőrségi kihallgatás is társult. A rendőrség figyelmeztet: az ittas vezetés bírósági eljárást is vonhat maga után!

Amennyiben a szondáztatásnál kiderül, hogy a jármű vezetője alkoholt fogyasztott és a szervezetében található alkohol mennyisége eléri a bűncselekményi értékhatárt, akkor következhet az előállítás, súlyosabb esetben büntetőeljárás.

A rendőrök tizenöt ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még balesetet okozhattak volna az év első hetében. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a 2019-es esztendőben is kiemelt figyelmet fordítanak a közúti ellenőrzések során az ittas vagy bódult vezetők kiszűrésére.

Hangsúlyozni kell, hogy az ittas állapotban elkövetett járművezetés bírósági eljárást is vonhat maga után - írja a police.hu.

Az ittas járművezetők továbbá magas kockázati tényezőt jelentenek a biztonságos közlekedés számára. A megye útjain 2018. december 31-e és 2019. január 6-a között 72 közúti közlekedési baleset történt, ebből hat balesetben ittas sofőr volt az okozó.

A járőrök az adott időszakban ugyanakkor 15 ittasan volán mögé ült sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még közúti közlekedési balesetet okozhattak volna. A velük szemben indított hatósági eljárások folyamatban vannak.

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti!

Nyitókép: Ha nem ezt mutatja a készülék, nagy a baj! Forrás: police.hu
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
 
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018