eur:
393.91
usd:
368.57
bux:
66317.98
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Ha nem ezt mutatja a készülék, nagy a baj! Forrás: police.hu

Így kerülhetnek bíróság elé az autósok

Számos magyar autóvezető számára duplán volt kínos, amikor az elmúlt időszakban ittas járművezetésen érte őket a rendőrség. A szokásos eljárás mellé ugyanis súlyosabb esetben őrszoba, néhány órás rabosítás, majd rendőrségi kihallgatás is társult. A rendőrség figyelmeztet: az ittas vezetés bírósági eljárást is vonhat maga után!

Amennyiben a szondáztatásnál kiderül, hogy a jármű vezetője alkoholt fogyasztott és a szervezetében található alkohol mennyisége eléri a bűncselekményi értékhatárt, akkor következhet az előállítás, súlyosabb esetben büntetőeljárás.

A rendőrök tizenöt ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még balesetet okozhattak volna az év első hetében. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a 2019-es esztendőben is kiemelt figyelmet fordítanak a közúti ellenőrzések során az ittas vagy bódult vezetők kiszűrésére.

Hangsúlyozni kell, hogy az ittas állapotban elkövetett járművezetés bírósági eljárást is vonhat maga után - írja a police.hu.

Az ittas járművezetők továbbá magas kockázati tényezőt jelentenek a biztonságos közlekedés számára. A megye útjain 2018. december 31-e és 2019. január 6-a között 72 közúti közlekedési baleset történt, ebből hat balesetben ittas sofőr volt az okozó.

A járőrök az adott időszakban ugyanakkor 15 ittasan volán mögé ült sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még közúti közlekedési balesetet okozhattak volna. A velük szemben indított hatósági eljárások folyamatban vannak.

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Pár órája elesett Novobahmutivka is, egy apró donbaszi település Ocseretinétől délre. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×