eur:
394.39
usd:
371.27
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Fellebbez a Jobbik

A Kúrián támadja meg az ellenzéki párt a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) döntését, amellyel elutasította népszavazási kezdeményezéseket a túlóratörvényről.

Pintér Tamás, a párt országgyűlési képviselője "egészen nevetséges válasznak" nevezte, hogy az NVB nem egyértelmű voltukra hivatkozva utasította el kezdeményezéseiket.

Mi a nem egyértelmű abban, hogy az emberek rabszolgaként akarnak-e élni Magyarországon, mi a nem egyértelmű abban, hogy az emberek inkább munkahelyük helyett az otthonukban, családjukkal szeretnék tölteni a szabadidejüket? - tette fel a kérdést az ellenzéki politikus.

Szerinte a kérdéseikre egyértelmű válasz születhetett volna egy referendumon, hozzátéve, "a Nemzeti Választási Bizottság egy Fidesz által irányított szervezet, és a Fidesz fél a nép akaratától".

Azt szeretnék, hogy a magyar munkavállalók döntessenek a sorsukról, a túlóráikról és azok elszámolásáról, ne a Fidesz határozzon ezekről a multinacionális cégek utasítására - fogalmazott Pintér Tamás.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×