INFORÁDIÓ 
2019. július 19. péntek
Emília

máv

menetrend

miskolc

felújítás

Tíz hónapos vágányzár jön egy fontos vasútvonalon

Tíz hónapos vágányzár jön egy fontos vasútvonalon

Infostart

Februártól vonatpótló buszok járnak az intercityk helyett Pécel és Aszód között.

A Budapest–Hatvan–Miskolc vonalon folytatódik a vasútvonal rekonstrukciója. Emiatt 2019 nagy részében vágányzári menetrend lesz érvényben, február 4. és december 7. között Pécel és Aszód állomások között nem járnak majd a vonatok - írja a boon.hu. Ebben a tíz hónapban Aszód és Pécel között mindkét sínpárt elbontják, és teljesen átépítik. A MÁV szerint más megoldás nem volt a vonal terepviszonyai és az alkalmazott korszerű, nagygépes technika hatékony alkalmazása miatt.

A vágányzár alatt az utasokat több szakaszon is vonatpótló autóbuszok szállítják majd. A miskolci intercityk helyett a Keleti pályaudvar és Hatvan között pótlóbuszok állnak forgalomba. Az egri, illetve a sátoraljaújhelyi gyors- és sebesvonatok pótlóbuszai Hatvan és Pécel között szállítják az utasokat. A csatlakozó távolsági vonatok Észak-Magyarország felől Hatvan állomásig közlekednek, illetve onnan indulnak vissza – írja a MÁV.

A Közlekedő Tömeg Egyesület és a Magyar Közlekedési Klub szerint lenne vasúti kerülőút, ráadásul az Aszód–Vác útirányon át villamosított pálya áll rendelkezésre, ráadásul ez mindössze tizenöt kilométer pluszt jelentene, de a MÁV szerint ez a megoldás nem kivitelezhető, mert a vágányzár alatt Pécel és Tura között megkezdődik az állomások és megállóhelyek átépítése, emiatt pedig Budapest-Keleti és Pécel között óránként csak két pár vonat, Aszód és Hatvan között óránként csak egy pár vonat közlekedésére lesz lehetőség, mivel a vonalszakaszok átbocsátóképessége egy vágányra csökken.

Ráadásul az átépítés ideje alatt a péceli állomáson Budapest felől csupán két csonkavágány, az aszódi állomáson egy-egy csonkavágány áll rendelkezésre Hatvan, illetve Balassagyarmat felől. Galgamácsa felől nem lesz átjárási lehetőség a vonatok számára, emiatt nem alkalmazható a kerülőút.

Nyitókép: Pexels
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018