eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Katasztrofális az egészségügyi helyzet Kárpátalján - lapszemle

A GDPR uniós adatvédelmi rendelet alapján több mint 1000 vizsgálat indult itthon, ezekről számolt be a Népszava. Drágulnak a pirotechnikai eszközök szilveszterkor - írta a Világgazdaság. A Magyar Idők a kárpátaljai egészségügyi ellátás rossz helyzetéről közölt összeállítást. A Tesla drámájának végéről írt a Portfolio.

A Népszava azt írja, hogy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság 1063 vizsgálatot indított adatvédelmi ügyekben az Európai Unió általános adatvédelmi rendeletének május 25-i bevezetése óta, és számos alkalommal állapított meg jogsértést. Sok bejelentés érkezik kamerás és más munkahelyi megfigyelésekre. A legtöbben a követeléskezelőkre, a bankokra és a webáruházakra panaszkodnak.

A Világgazdaságban az olvasható, hogy idén szilveszterkor a pirotechnikai eszközök árában és a vásárolt termékek értékében is emelkedés várható. A vásárlók fejenként már tízezer forintot is kiadnak egy tűzijátékra. A pirotechnikai eszközök piacának éves forgalma körülbelül egymilliárd forint. Ez mintegy 60 konténernyi árut jelent. Egy konténerbe nagyjából 15 ezer kilogramm termék fér.

A Magyar Idők szerint jövőre is folytatódik a Katolikus Karitász Orvosmisszió programja Kárpátalján és Délvidéken, ahol eddig több mint kétezer gyermeket és több száz felnőttet vizsgáltak meg. A szűréseknek lehangoló volt az eredményük. Kárpátalján egyébként is katasztrofális az egészségügyi ellátás: nincs elég inzulin és védőoltás, a szülés közben indokolttá váló császármetszést pedig csak pénzért végzik el.

A Portfolio azt írja, hogy az Oppenheimer véleménye szerint véget ért a Tesla drámája. Részben ennek, részben pedig a kedvező fundamentumoknak köszönhetően az elemzőház 418 dollárra megemelte a Tesla-papírokra vonatkozó 12-18 havi célárfolyamát, és felülteljesítő ajánlást fogalmazott meg azokra vonatkozóan.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×