eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Karácsonyfák egy árusnál a fővárosi Hunyadi téren 2017. december 22-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

2600 lurkó karácsonyát teszik szebbé idén a Gyermekmentők

Idén is jön A diótörő, lesz Országház-foglalás és sok-sok ajándék, édesség; felejthetetlen élmény - lassan három évtizede minden évben.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat idén karácsonykor is több ünnepi programmal és sok-sok ajándékkal jelentkezik azért, hogy szebbé tegye mintegy 2600, határon inneni és túli gyermek ünnepét.

300 gyermek részére "Mindenki karácsonya" lesz a Westend mozitermében december 10-én délután 1-kor. A résztvevők hátrányos helyzetű budapesti és környéki általános iskolások lesznek, akiket iskolákon, családsegítőkön, gyermekintézményeken keresztül szólítanak meg. A huszonhetedik éve tartó rendezvényen hagyományosan részt vesznek az Operettszínház művészei is. Ajándékok, édesség és arcfestés is vár a gyermekekre.

15-én az Országházi Gyermekkarácsonyra 800 gyermeket várnak. A rendezvény házigazdája Kövér László házelnök lesz, aki szimbolikusan egy napra átadja a gyermekeknek a Tisztelt Ház kulcsait. A kicsiket interaktív programok, különféle műsorszámok várják, sportolókkal, zenészekkel találkozhatnak, és bejárhatják a Parlament épületét. Ajándékok itt is várnak a gyermekekre, akik megtekinthetik az ünnepélyes őrségváltást is a Szenr Koronánál.

Másnap Csajkovszkij A diótörő című mesebalettjén vehetnek részt az MKB karácsonyi gyermekgálájának meghívott gyermekei, mintegy 1500-an, 11 órától az Erkel Színházban. 21 év alatt eddig közel 27 ezer gyermek részesülhetett az Oláh Gusztáv legendás díszletével dúsított élményben, amihez természetesen ezúttal is jár az operaházi ajándék és az édesség.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 20. 05:50
×
×
×
×