INFORÁDIÓ 
2019. augusztus 25. vasárnap
Lajos, Patrícia

nemzetközi gyermekmentő szolgálat

ajándék

diótörő

Budapest, 2017. december 22. Karácsonyfák egy árusnál a fővárosi Hunyadi téren 2017. december 22-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán

2600 lurkó karácsonyát teszik szebbé idén a Gyermekmentők

Infostart

Idén is jön A diótörő, lesz Országház-foglalás és sok-sok ajándék, édesség; felejthetetlen élmény - lassan három évtizede minden évben.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat idén karácsonykor is több ünnepi programmal és sok-sok ajándékkal jelentkezik azért, hogy szebbé tegye mintegy 2600, határon inneni és túli gyermek ünnepét.

300 gyermek részére "Mindenki karácsonya" lesz a Westend mozitermében december 10-én délután 1-kor. A résztvevők hátrányos helyzetű budapesti és környéki általános iskolások lesznek, akiket iskolákon, családsegítőkön, gyermekintézményeken keresztül szólítanak meg. A huszonhetedik éve tartó rendezvényen hagyományosan részt vesznek az Operettszínház művészei is. Ajándékok, édesség és arcfestés is vár a gyermekekre.

15-én az Országházi Gyermekkarácsonyra 800 gyermeket várnak. A rendezvény házigazdája Kövér László házelnök lesz, aki szimbolikusan egy napra átadja a gyermekeknek a Tisztelt Ház kulcsait. A kicsiket interaktív programok, különféle műsorszámok várják, sportolókkal, zenészekkel találkozhatnak, és bejárhatják a Parlament épületét. Ajándékok itt is várnak a gyermekekre, akik megtekinthetik az ünnepélyes őrségváltást is a Szenr Koronánál.

Másnap Csajkovszkij A diótörő című mesebalettjén vehetnek részt az MKB karácsonyi gyermekgálájának meghívott gyermekei, mintegy 1500-an, 11 órától az Erkel Színházban. 21 év alatt eddig közel 27 ezer gyermek részesülhetett az Oláh Gusztáv legendás díszletével dúsított élményben, amihez természetesen ezúttal is jár az operaházi ajándék és az édesség.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018