eur:
392.36
usd:
365.57
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Az egyházon belüli szexuális zaklatásokról is szó lehet egy budapesti konferencián

Jövő májusban nemzetközi gyermek- és ifjúságvédelmi konferenciát szervez Budapesten a püspöki kar fenntartásában működő Katolikus Pedagógiai Intézet. A Népszava úgy értesült, Erdő Péter bíboros felkért egy budapesti papot, hogy foglalkozzon az egyházon belüli szexuális bántalmazások ügyével.

A kinevezés a jelek szerint nem a nyilvánosságnak szól, és az sem ismert, hogy pontosan milyen feladatot kapott az illető - írja a Népszava, amely próbálta elérni a papot a plébániáján. Munkatársa visszahívást ígért.

A püspöki kar fenntartásában működő Katolikus Pedagógiai Intézet jövő májusban nemzetközi gyermek- és ifjúságvédelmi konferenciát szervez. A rendezvény vendége lesz Hans Zollner jezsuita atya, a Kiskorúak Védelmének Pápai Bizottsága tagja, a Pápai Gergely Egyetem Gyermekvédelmi Központjának vezetője, aki

a „gyermekvédelem fontosságáról vatikáni szemmel” témában tart majd előadást.

A szervezésben a jezsuita Ignáci Pedagógiai Műhely is együttműködik a püspökkari intézettel.

A lapnak nyilatkozik Beer Miklós váci megyéspüspök, aki hangsúlyozta, hogy Ferenc pápa álláspontja teljesen egyértelmű: nulla tolerancia van érvényben a szexuális visszaélések ügyében, ezeket nem szabad sem elnézni, sem eltussolni. Arra a kérdésre, hogy a katolikus püspöki kar ülésein egyáltalán tárgyaltak-e már az egyházon belüli szexuális bántalmazásokról, Beer Miklós elmondta:

„Olyan értelemben előkerült a téma, hogy tudomásul vettük a pápa megnyilatkozásait”.

A SZEMlélek blogon megjelent az egyházi szexuális bűnök feltárása mellett kiálló felhívás, amelyet a váci püspökön kívül Bíró László tábori püspök, Böjte Csaba ferences szerzetes, Hortobágyi Cirill pannonhalmi főapát, Varga László kaposvári megyéspüspök, Vízi Elemér jezsuita tartományfőnök valamint Várszegi Asztrik címzetes püspök, volt pannonhalmi főapát is aláírt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×