eur:
393.71
usd:
364.73
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet épülete a főváros IX. kerületében, a Haller utcában. MTVA/Bizományosi: Róka László  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Az MSZP feljelentést tett az elbocsátott szívsebész betegének halála miatt

Az MSZP gondatlanságból elkövetett emberölés miatt feljelentést tett a kardiológiai intézetből elbocsátott szívsebész betegének halála miatt és az egészségügyért felelős miniszter, Kásler Miklós lemondását követeli.

Bangóné Borbély Ildikó, a szocialisták frakcióvezető-helyettese az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) Akadémiai utcai épülete előtt tartott sajtótájékoztatón azt mondta, Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere ismét bebizonyította az alkalmatlanságát akkor, amikor képes volt kirúgni egy pótolhatatlan szakembert az intézetből.

Ennek most tragédia a végeredménye: a miniszter döntése egy ember életébe került - hangoztatta az MSZP-s politikus. Úgy fogalmazott, nem lehet miniszter az, akinek az alkalmatlansága miatt egy ember meghalt, de gyanúsított és vádlott még lehet belőle.

Közölte, a nap folyamán feljelentést tett Polt Péter legfőbb ügyésznél az ügyben ismeretlen tettes ellen.

Sajtóhírek szerint a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetből elbocsátott szívsebész egyik 55 éves betegének speciális egyedi gyártású érimplantátumra volt szüksége. Az orvosa elindította az eszköz legyártásához és beültetéséhez előírt engedélyezési folyamatot, de mire a papírok megérkeztek, a sebész elbocsátása már zajlott, így a beteg műtéti előjegyzése sem történhetett meg.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×