eur:
393.03
usd:
366.52
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pxhere

Kilenc hónapig megbénul Zugló

Zajlik a csömöri úti felüljáró rekonstrukciójának tervezése, a közúti híd felújítása várhatóan kilenc hónapig tart majd.

Fel kell újítani a Csömöri úti felüljárót – erősítette meg a Budapesti Közlekedési Központ. Az Indexen jelentek meg fényképek arról, hogy omladozik a közúti híd. Ezután az InfoRádió megkereste a BKK-t, amely közleményében arról írt, hogy

a Fővárosi Önkormányzat a műtárgyfelújítási program részeként a BKK-t bízta meg a felüljáró felújításának terveztetésével és a beruházás munkáival.

A kivitelezési közbeszerzés kiírása a tervek befejezése után, várhatóan még az idén megtörténik, a Budapest Közút által üzemeltetett közúti híd rekonstrukciója várhatóan kilenc hónapot vesz majd igénybe.

A Budapesti Közlekedési Központ kiemelte, hogy a hídvizsgálatot félévente, a fővizsgálatot tízévente végzik el. Az üzemeltető Budapest Közút – amelynek feladata a felüljáró rendeltetésszerű használatra alkalmas állapotban tartása és a balesetmentes közlekedés biztosítása –

a fővizsgálatot 2012-ben lefolytatta. 2013-ban volt a közúti híd próbaterhelése, a vizsgálat eredménye kimondta, hogy a felüljáró felszerkezetének teherbírása megfelelő.

Ezt követően, még 2013-ban megvizsgáltatták a felüljáró szegélyelemeit, amelyek stabilnak bizonyultak. Idén újra lefolytatták ezt a vizsgálatot, mivel a híd alatt áthaladó járművek ütközései miatt számos beton szegélyelem kimozdult a helyéről. Ennek ellenére ezek az elemek jelenleg is fixek, de a vizsgálat még nem fejeződött be.

A felüljáró földelési hálózatának helyreállítását a Budapest Közút már megrendelte, annak kivitelezése szeptemberben várható.
KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×