INFORÁDIÓ 
2020. július 13. hétfő
Jenő

csömöri út

felüljáró

rekonstrukció

Kilenc hónapig megbénul Zugló

Kilenc hónapig megbénul Zugló

Infostart / InfoRádió - Szabó S. Gergő

Zajlik a csömöri úti felüljáró rekonstrukciójának tervezése, a közúti híd felújítása várhatóan kilenc hónapig tart majd.

Fel kell újítani a Csömöri úti felüljárót – erősítette meg a Budapesti Közlekedési Központ. Az Indexen jelentek meg fényképek arról, hogy omladozik a közúti híd. Ezután az InfoRádió megkereste a BKK-t, amely közleményében arról írt, hogy

a Fővárosi Önkormányzat a műtárgyfelújítási program részeként a BKK-t bízta meg a felüljáró felújításának terveztetésével és a beruházás munkáival.

A kivitelezési közbeszerzés kiírása a tervek befejezése után, várhatóan még az idén megtörténik, a Budapest Közút által üzemeltetett közúti híd rekonstrukciója várhatóan kilenc hónapot vesz majd igénybe.

A Budapesti Közlekedési Központ kiemelte, hogy a hídvizsgálatot félévente, a fővizsgálatot tízévente végzik el. Az üzemeltető Budapest Közút – amelynek feladata a felüljáró rendeltetésszerű használatra alkalmas állapotban tartása és a balesetmentes közlekedés biztosítása –

a fővizsgálatot 2012-ben lefolytatta. 2013-ban volt a közúti híd próbaterhelése, a vizsgálat eredménye kimondta, hogy a felüljáró felszerkezetének teherbírása megfelelő.

Ezt követően, még 2013-ban megvizsgáltatták a felüljáró szegélyelemeit, amelyek stabilnak bizonyultak. Idén újra lefolytatták ezt a vizsgálatot, mivel a híd alatt áthaladó járművek ütközései miatt számos beton szegélyelem kimozdult a helyéről. Ennek ellenére ezek az elemek jelenleg is fixek, de a vizsgálat még nem fejeződött be.

A felüljáró földelési hálózatának helyreállítását a Budapest Közút már megrendelte, annak kivitelezése szeptemberben várható.

Nyitókép: Pxhere

Kapcsolódó hang

A Csömöri úti felüljáró felújítása
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018