eur:
395.74
usd:
371.98
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Nagy erőkkel keresik a szexuális erőszakkal vádolt afgán menekültet

Szexuális kényszerítés miatt keres egy 18 éves afgán férfit nagy erőkkel a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK). A rendőrség tájékoztatása szerint a férfi menekültstátuszt kapott Magyarországon.

A jelenlegi adatok szerint a sértett nő 2018. szeptember 9-én hajnali 3 óra körül bement egy Budapest V. kerületében található gyorsétterembe. A nő később elment a mosdóba, ahová az afgán férfi követte, és ott szexuális aktusra kényszerítette.

A férfi oltalmazott státuszban van Magyarországon és 2017 nyara óta él az országban.

Budapest rendőrfőkapitánya az ügy vizsgálatára külön nyomozócsoportot hozott létre, amelybe jelentős erőket csoportosítottak át. Ellenőrzik a férfi ismerőseit, a tömegközlekedési eszközöket és bizonyos főbb útvonalakat is.

Később a rendőrség közölte: mivel felmerült a gyanúja annak, hogy a férfi külföldre szökik, az ügyben eljáró Budapesti Rendőr-főkapitányság kezdeményezésére a Budai Központi Kerületi Bíróság kiadta az európai elfogatóparancsot az afgán férfi ellen.

A rendőrség honlapján vasárnap közzétették a férfi fényképét. Azt kérik, hogy aki felismeri, tudomása van a hollétéről vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információja van, tegyen bejelentést a Telefontanú ingyenesen hívható 06-80-555-111-es zöldszámán, vagy a 107-es, 112-es központi segélyhívó számok valamelyikén.

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×