INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 26. szombat
Jusztina, Pál

itm

közlemény

csepel

közlekedés

torlódás

Járművek várakoznak 2018. január 6-án az M1-es autópályán a hegyeshalmi határátlépési pont közelében, ahol a megnövekedett forgalom miatt hat kilométeres torlódás alakult ki.

Megszólalt a minisztérium a csepeli káosz ügyében

Infostart

A szaktárca újabb lépéseket készít elő a Csepel-szigeten kialakult közlekedési helyzet miatt.

Közleményt adott ki az Innovációs és Technológiai Minisztréium (ITM) az útfelújítások miatt a Csepel-szigeten kialakult közlekedési káosz ügyében. Mint kiderült, a szaktárca az érintett közlekedésfejlesztési társaságok bevonásával egyeztetést tartott a hosszú távú megoldási lehetőségek áttekintése érdekében szeptember 6-án.

A térségben három, részben egymásra épülő beruházás zajlik a közlekedési infrastruktúra korszerűsítése, az ott élők és arra közlekedők életminőségének javítása érdekében, és az ITM szerint a fejlesztések kötöttségei miatt azok megvalósításának időbeli szétválasztására nem volt lehetőség. A tartós torlódásokat elsősorban az M0 déli szakaszának felújítása okozza, a halásztelki csomópont zárását már korábban átütemezték, így az nem esik egybe a szigetszentmiklósi le- és felhajtó szeptember végéig tartó lezárásával.

Az elmúlt napokban több, azonnal bevezethető intézkedést tettek az előállt helyzet előmozdítása érdekében:

  • megtörtént a jelzőlámpák programjának forgalomfüggő átalakítása
  • a MÁV-HÉV járatok csúcsidőben sűrűbben, több kocsival közlekednek a ráckevei vonalon
  • több ponton rendőri jelenlét és szükség szerinti forgalomirányítás segíti az autósokat.

"Az egyeztetésen felmerült javaslatok alapján a szakemberek megvizsgálják a nemzetközi gyakorlatban a közelmúltban megjelent, innovatív forgalomtechnikai megoldások alkalmazhatóságát. Alapos áttekintés készül egyebek mellett a tervezés alatt álló harmadik csomópont előkészítése és kivitelezése felgyorsításának, a teherforgalom számára ajánlott, alternatív útvonalak kijelölésének lehetőségeiről is. A minisztérium a közlekedők folyamatos tájékoztatását, indokolt esetben újabb lépések megtételét várja el az állami beruházóktól" - áll az ITM közleményében.

Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018