eur:
393.83
usd:
365.48
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Drágulhat a fuvarozás - lapszemle

A Magyar Idők a Quaestor-ügyről, a Népszava a szociális ellátásban tervezett megszorításról ír.

Egy 2,2 milliárd forintos sikkasztással is megvádolta a Fővárosi Főügyészség a Quaestor-ügyben is szereplő nyolc vádlottat, köztük Tarsoly Csabát, a vád szerinti bűnszervezet-vezetőt – közli a Magyar Idők. A bíróság egyesítette ezt az ügyet az alapüggyel. Azt követően, hogy hétfőn az új büntetőeljárásról szóló törvény értelmében kizártak az ügyből három olyan védőt, akik a nyomozás során kihallgatott tanúkat segítették, hamarosan megkezdik a sikkasztási ügyrész vádlottjainak a meghallgatását. Idén még ötven tárgyalási nap lesz.

Újabb megszorításra készül a kormány a legszegényebbek szociális ellátásában, tovább szigorítanák ugyanis a szociális segély feltételeit januártól – tudta meg a Népszava. A Belügyminisztérium tervezete úgy módosítaná a szociális törvényt, hogy a foglalkoztatást helyettesítő támogatás odaítélésekor januártól a közmunkásként szerzett bér összegét számolnák bele a háztartás egy fogyasztási egységre jutó jövedelmébe, ezzel viszont a lap szerint alig marad olyan család, amelyben a közmunkásként foglalkoztatott melletti nem dolgozó felnott jogosult maradna a segélyre.

Az összes EU-tagállam közül Magyarország a legnagyobb nyertese az uniós tagságnak, így ha összeomlana a közösség, azaz "sima" szabadkereskedelmi övezetig lépne vissza az integráció, az minket viselne meg a legjobban – közli a Portfolio a Bank de France tanulmánya alapján. Az anyag az áruforgalom szerint minden tagállam esetén bemutatja, hogy mekkora lenne az EU-integráció visszafordításának költsége és egy külön vizsgálat arra is rávilágít, hogy a közösségből való kilépés is a magyar gazdaságnak fájna a leginkább.

Jövő év elejétől nem fizetnek különadót a brókercégek – írja a Világgazdaság. A lap számításai alajpán tavaly az öt piacvezető hazai szolgáltató 400-450 millió forint körüli összeget fizetett különadó címén. Ez a központi költségvetés számára elhanyagolható tétel, a brókercégeknek viszont versenyhátrányt okozott.

A Magyar Időkben a fuvarozói piacon erősödő versenyről olvashatnak. A lap szerint ugyanis elhagyhatják a nyugat-európai piacot a kisebb magyar fuvarozóvállalkozások, de itthon is kemény verseny vár rájuk. Míg ott a nyugati országok piackorlátozása okoz gondot, itthon az engedély nélkül dolgozó kelet-európai kamionosok veszik el előlük az üzletet. A növekvő költségek miatt, ahogy Európában, úgy itthon is drágulhat a fuvarozás.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×