eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Húsz kérdést tett fel a Mi Hazánk Mozgalom

Lezárult a bejegyeztetés alatt álló szervezet programjának társadalmi vitája. A mozgalom augusztus 20-ai rendezvényén elfogadandó alapító nyilatkozathoz feltett húsz kérdésről egyenként átlagosan ötezernél is többen mondtak véleményt.

Novák Előd, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke aztt mondta: minden várakozásukat felülmúlta az összesen százezer voks és a harmincezernyi írásos vélemény. Szerinte nem népszerűséget hajhászó, sokkal inkább tabudöntögető kérdéseket tettek fel, amelyek megvitatását korábban egyik párt sem merte felvállalni.

A felvetésekkel kapcsolatban átlagosan 90 százalék körüli támogatottság mutatkozott, a legnagyobb - 97,3 százalékos - egyetértés az ügynöklistákra nyilvánosságra hozatala és a kommunista luxusnyugdíjak megvonása ügyében mutatkozott.

Második helyen a "parkolási maffia" megfékezése (97,1 százalék), a harmadikon "minden értelmetlen cigányügyi program" finanszírozásának leállítása szerepel, amit a válaszolók 96,4 százaléka pártolt.

A politikus azt mondta, eddig körülbelül 1600-an jelezték, hogy be akarnak lépni a Mi Hazánk Mozgalomba, nem tudják, közülük hányan érkeznek a Jobbikból, de a jelek szerint kilenc polgármester és mintegy száz önkormányzati képviselő lép át az új politikai szervezetbe.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×