INFORÁDIÓ
2022. augusztus 17. szerda
Jácint

kovács béla

jobbik

mi hazánk mozgalom

alstom-ügy

nav

waberers

Visszavonul a politikától Kágébéla – lapszemle

Infostart / InfoRádió - Herczeg Zsolt

Visszavonul a politikától Kágébéla – olvasható a Magyar Időkben. A Népszava szerint több mint hatvan egykori jobbikos önkormányzati politikus hagyta el eddig a Jobbikot csatlakozott a Mi Hazánk Mozgalomhoz. A Központi Nyomozó Főügyészség eddig öt embert hallgatott ki gyanúsítottként az Alstom-ügyben – áll a Magyar Hírlapban. A Világgazdaság szerint számos cég nem továbbítja online a számlázási adatait a NAV-nak. A Portfolio a Waberer's második negyedéves gyorsjelentéséről közöl cikket.

A Magyar Időkben az olvasható, hogy visszavonul a politikától Kágébéla, vagyis Kovács Béla európai parlamenti képviselő. Az unió intézményei elleni kémkedéssel és az EU kárára elkövetett költségvetési csalással vádolt jobbikos politikus azt állítja, hogy ő csak lobbizott, az pedig törvényes.

A Népszava azt írja, hogy több mint hatvan önkormányzati politikus hagyta el eddig a Jobbikot, és csatlakozott a Toroczkai László vezetésével létrejött „szakadár" párthoz, a Mi Hazánk Mozgalomhoz. Túlnyomórészt helyi képviselőkről, kisebb számban megyei közgyűlési tagokról van szó. A Jobbik számára különösen fájdalmas, hogy nyolc polgármester is van köztük – jegyzi meg a lap szerzője.

A Magyar Hírlap arról ad hírt, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség eddig öt embert hallgatott ki gyanúsítottként a hivatalos személy által elkövetett vesztegetés gyanújával indult Alstom-ügyben, de közszereplő nincs köztük. Az egyik gyanúsítottal szemben nemzetközi elfogatóparancs van érvényben. A vizsgálatot a 4-es metró szerződéseivel összefüggésben, az Európai Csalás Elleni Hivatal megállapításai alapján rendelték el ismeretlen tettes ellen.

A Világgazdaság szerint számos cég még mindig nem továbbítja online a számlázási adatait a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak, pedig ezzel számlánként 500 ezer forint mulasztási bírságot kockáztat. Többen egyeztetést kezdeményeztek az adóhatósággal, mert további felkészülésre van szükségük és legkorábban csak augusztus végén tudnak eleget tenni a kötelezettségüknek.

A Portfolio azt közli, hogy a Waberer's második negyedéves gyorsjelentése szerint a fuvarozócég árbevétele növekedett ugyan, a profitabilitás azonban csökkent a megugró költségek, az áremelés és az erős euró miatt. A menedzsment ugyanakkor úgy látja, hogy a korábban végrehajtott intézkedéseknek az év második felében már kedvező hatásuk lehet.

Kapcsolódó hang

1. rész
 
2. rész
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018