eur:
393.75
usd:
364.96
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Közönség a Forma-1-es Magyar Nagydíj harmadik szabadedzésén a mogyoródi Hungaroringen 2018. július 28-án.
Nyitókép: MTI Fotó: Balogh Zoltán

Nem voltak kirívó szabálytalanságok a Hungaroringen

Néhol nem volt megfelelő kézfertőtlenítő és mosogatószer, vagy hiányos volt a dokumentáció, de sehol sem találkoztak olyan súlyos szabálytalansággal az ellenőrök, ami miatt pénzbüntetést kellett volna kiszabniuk.

Az ellenőrzések során a higiéniával és a nyomonkövethetőséggel foglalkoztak a szakemberek: azzal, hogy a helyben felhasznált alapanyagok a fogyasztók egészséget ne károsítsák. A legfőbb cél ennek az elkerülése - mondta a Pest Megyei Kormányhivatal Gödöllői Járási Hivatalának Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztály osztályvezetője.

Molnár Rita elmondta, hogy a háromnapos rendezvény alatt összesen

91 ellenőrzést végeztek, ebből 17 esetben volt szükség utóellenőrzésre. A szigorú szabályozásnak és a jogi háttérnek köszönhetően komoly, kirívó szabálytalansággal nem találkoztak.

A vendéglátósok többsége nem először van kint a Hungaroringen, így nincs szüksége felvilágosításra,m de minden évben akadnak új delikvensek is, akiknél akadnak kifogásolható szakterületi problémák - fogalmazta meg az osztályvezető.

Leginkább kifogásolt problémák

Nem volt megfelelő kézfertőtlenítő szer a kézmosáshoz, és a mosogatáshoz sem megfelelő mosogatószert használtak. Sokszor olyan dokumentációk hiányoztak, amelyeket napi szinten kellene kitölteni: például a hűtőhőfok ellenőrzését nem megfelelően dokumentálták. Ezen kívül a munkaruha tisztasága sem volt megfelelő sok helyen - mondta Molnár Rita.

"Ilyen szempontok szerint vissza kellett mennünk utóellenőrzésre, ott a helyszínen előírtuk nekik, hogy minél hamarabb oldják meg ezeket a problémákat, és ezeket újra ellenőriztük" - tette hozzá.

Mindezek ellenére olyan mértékű szabálytalanság nem mutatkozott, ami miatt pénzbírságot kellett volna kiszabni

- jegyezte meg Molnár Rita. Hozzátette azt is, hogy a magas ital- és ételárak miatt nem kellett szigorúbban ellenőrizni a vendéglátósokat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×