eur:
392.17
usd:
366.88
bux:
0
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Holtág a szigetközi Dunaszigeten 2015. június 22-én. A Duna Védelmi Nemzetközi Bizottság 2004-ben létrejött kezdeményezésére a Duna menti országok június 29-én ünneplik a Nemzetközi Duna Napot, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet Európa második leghosszabb folyójának értékeire és megóvására.
Nyitókép: MTI Fotó: Kallos Bea

Baj van a Dunával

Az árterek 68 százaléka eltűnt a Duna vízgyűjtőjén – mondta az InfoRádiónak a WWF Magyarország kommunikációs vezetője. Antal Alexa hozzátette: Magyarországon a kevés begyűjtött adat jelenti az egyik legnagyobb problémát.

Európa felszíni vizeinek mindössze 40 százaléka egészséges, hazánkban pedig kevesebb mint 20 százalék van jó ökológiai állapotban – emelte ki Antal Alexa. A Duna a kontinens második legnagyobb és az ország legjelentősebb folyója; 20 millió embernek szolgáltat ivóvizet és számos egyéb szerepe van a közlekedéstől elkezdve a sporton át a mezőgazdaságig – tette hozzá.

A Duna vízgyűjtőjén az árterek 68 százaléka eltűnt, melynek kiemelt ökológiai jelentősége van – hangsúlyozta a WWF Magyarország kommunikációs vezetője.

„Nagyon fontos tehát, hogy a maradék területet megőrizzük és megvédjük”

– jegyezte meg.

A víz keretirányelv szerint a vizeinket jobb állapotba kell hozni, de az életbe lépése óta eltelt 18 évben az államok nem vették komolyan és nem valósították meg a benne foglaltakat – mondta Antal Alexa. A hazai jogszabályi környezetbe adaptálását vízügyi szakemberek sokasága segítette, Magyarországon azonban problémát okoz, hogy kevés adat áll rendelkezésre a vizeink állapotáról. „Az első és legfontosabb lépés az lenne, hogy kerüljünk valóban tisztába azzal, hogy jelenleg hol tartunk, és milyen lépéseket kell tennünk a jövőben” – fogalmazott a WWF Magyarország kommunikációs vezetője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×