eur:
392.19
usd:
366.71
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Látóhatáron az új gazdasági krízis - lapszemle

A Magyar Idők szerint csalással lett Sneider Tamás a Jobbik elnöke, a Világgazdaság arról ír, hogy augusztustól lehet pályázni a diplomamentésre. A dinnyeszezonról és arról is írtak a lapok, hogy mikor várható a következő nagy gazdasági krízis.

A Magyar Idők szerint csalással nyerhetett és lehetett a Jobbik elnöke Sneider Tamás a párt tisztújításán, erről tanúskodik az a hangfelvétel, amelyen a párt szegedi elnöke megveszteget egy küldöttet. Tóth Péter pénzt ajánl azért, hogy ne Toroczkai Lászlóra voksoljanak, hanem Snejder Tamásra. A lap úgy fogalmaz: minden mögött Szabó Gábor pártigazgató állt, aki kézi vezérléssel intézte a kongresszust és annak kimenetelét.

Augusztustól lehet pályázni diplomamentésre, akkor hozzák nyilvánosságra azoknak a felnőttképző intézményeknek a nevét, amelyek csatlakoztak az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. újabb programjához - tudta meg a Világgazdaság. Az Oktatási Hivatal júniusi adatai alapján 91 ezer 595 olyan hallgató van az országban, aki sikeres záróvizsgát tett, de oklevelét a nyelvvizsga hiányában még nem kapta meg.

Ha ez így megy tovább, 2022-ben, 2026-ban, 2030-ban, de még 2086-ban is a Fidesz fog kétharmaddal nyerni – mondta a Népszavának adott interjúban Kész Zoltán korábbi független képviselő, aki egyelőre befejezte a politizálást. Hozzátette: az elmúlt körülbelül 10 évben az ellenzéki pártok elfelejtették azt, amit a Fidesz remekül művelt 2002 után: dolgozni, dolgozni, dolgozni.

A Népszava szerint a béren kívüli juttatások megszüntetése miatt növekszik a munkáltatók és a munkavállalók tiltakozása is. A Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokonszakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnöke szerint ágazatát különösen érzékenyen érinti a változtatás, míg a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára a lapnak nyilatkozva úgy látta, hogy iskolakezdési támogatást és hidegélelem-vásárlást is biztosíthatna a SZÉP-kártya.

A Magyar Időkben arról olvashatnak, hogy a szeszélyes időjárás és az alacsony exportárak miatt közepes szezont zárhatnak az idén a hazai dinnyetermesztők. A betakarítással ugyanakkor – a korábbi híreszteléssel ellentétben – nincs nagyobb probléma, ha lassan is, de haladnak a munkálatok. A gazdák nem hagyják a földeken a termést.

Évekre vagyunk a következő nagy válságtól – közli a Portfolio a CNBC-re hivatkozva, amely három eszközkezelőt kérdezett meg arról, hogy ők mekkora esélyét látják annak, hogy hamarosan újabb gazdsági krízis robbanjon ki. Egyre többeket foglalkoztat ugyanis a gondolat, hogy mikor és milyen tényezők miatt robbanhat ki a következő nagy válság.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezett itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések vannak a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentettek. A magyar piacon az OTP-re figyeltek elsősorban a befektetők, ma tartotta közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mondott Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×