eur:
392.14
usd:
366.51
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára beszél a nyári Erzsébet-táborok elindulása alkalmából tartott sajtótájékoztatón a zánkai Erzsébet Üdülőközpont és Táborban 2018. június 18-án. Novák Katalin elmondta, hogy tartalmas és olcsó kikapcsolódást kínálnak egész nyáron az Erzsébet-táborok, amelyekben tavalyhoz képest idén több gyermek és hosszabb ideig nyaralhat.
Nyitókép: Bodnár Boglárka

Novák Katalin: a kormány már készíti a választ a Sargentini-jelentésre

Politikai motivációja volt azoknak, akik megszavazták az Európai Parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottsága különjelentését - így vélekedett a család- és ifjúsági ügyekért felelős államtitkár az InfoRádió Aréna című műsorában. Novák Katalin szerint a jövő évi európai parlamenti választások a magyar kormány álláspontját igazolhatják.

Személyes indulatok vezérelték az Európai Parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságának különjelentését, amely szerint Magyarországon fennáll a veszélye az uniós értékek súlyos és módszeres megsértésének – mondta Novák Katalin család- és ifjúsági ügyekért felelős államtitkár az InfoRádió Aréna című műsorában. Hozzátette: az eljárást koncepciós pernek tartja.

„Ezt a döntést egy politikai grémium hozta, és láthatjuk, hogy a személyes meggyőződés és a személyes indulatok a rációt messze háttérbe szorítják,

nem biztos, hogy a túlfűtött indulatok tényszerű dolgokhoz vezetnek”

– fejtette ki a Fidesz alelnöke.

Az államtitkár arról is beszélt, hogy a migrációról vallott nézetkülönbségek is befolyásolták azokat, akik megszavazták a Judith Sargentini holland jelentéstevő által összeállított dokumentumot. Úgy érzi, a magyar emberek döntöttek a kormány migrációs politikájának támogatásáról.

Novák Katalin szerint

a jövő évi európai parlamenti választások a magyar kormány álláspontját igazolhatják.

Kiemelte: nem számít a 7-es cikk szerinti eljárás elindítására Magyarország ellen. A kormány már készíti a választ a Magyarországot elmarasztaló Sargentini-jelentésre, amely Novák Katalin szerint könnyen cáfolható tényeket tartalmaz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Pattantak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Pattantak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezett itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések vannak a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentettek. A magyar piacon az OTP-re figyeltek elsősorban a befektetők, ma tartotta közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mondott Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. Amerikában a pozitív gyorsjelentési szezon lendítette fel a hangulatot. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×