eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Noviny.sk
Nyitókép: Noviny.sk

Magyar állampolgárságú, nemzetközileg körözött férfit fogtak el Kassán

Ukrán származású, de magyar állampolgárságot szerzett, nemzetközileg körözött, terrorista múlttal rendelkező férfira csapott le a rendőrség kedden Kassán - tudta meg a Joj TV alapján a Parameter.sk.

Az ukrán rendőrség súlyos bűncselekmények miatt körözte a férfit, aki magyar állampolgárként Szlovákiában élt - írja a Parameter.sk. Az elfogását a szlovák rendőrség több részlege hetek óta készítette elő. A férfit kijevi Interpol körözte.

A rajtaütésről a novinsky.sk mutatott be felvételeket.

Az ukrán férfi megváltoztatta a nevét, Vladimír G.-ként lakott immár két éve Kassán, ráadásul egy rendőrőrs közvetlen közelében. Állítólag rendőrségek, rendőrök elleni gránát- és gépfegyveres támadásokban vett részt.

A szlovák hatóságok szerint rendkívül veszélyes bűnözőről van szó.

Emberöléssel való fenyegetés, túszejtés, szándékos testi sértés, terrorizmus, köztisztviselő elleni támadás és más bűncselekmények miatt körözték.

A rendőrség információi szerint terrorcsoportokat láthatott el fegyverrel, ezért volt szükség a rendkívüli elővigyázatosságra.

A következő 48 órában arról döntenek, kiadatási fogságba helyezik-e, hogy aztán átadhassák az ukrán hatóságoknak.

Az MSZP összehívja a Nemzetbiztonsági bizottságot

Az MSZP-s Molnár Zsolt azt kéri a magyar állampolgárság kiadásában érintett hatóságoktól - a Belügyminisztériumtól, az Alkotmányvédelmi Hivataltól, a Bevándorlási és Menekültügyi Hivataltól, valamint a társhatóságoktól ,- hogy részletesen számoljanak be erről a botrányról a Nemzetbiztonsági bizottság jövő heti ülésén - derül ki az Index cikkéből.

"A Fidesz-kormány felelőtlen, csak a zsebüket néző és szavazataikat maximalizálni akaró lépéseinek itt az eredménye" - írta sajtóközleményben a politikus.

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×