eur:
394.26
usd:
370.41
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője napirend előtt felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. február 19-én.
Nyitókép: Kovács Tamás

Tóth Bertalan: fel kell adni az egyéni érdekeket az önkormányzati választáson

Tóth Bertalan szerint az önkormányzati választásnál fel kell adni az egyéni és pártérdekeket, és helyben kell dönteni a legjobb jelöltek kiválasztásáról. A pártelnök nem látja reális esélyét annak, hogy az MSZP egyedül állítson főpolgármester-jelöltet, arról pedig, hogy együttműködés keretében, például a Párbeszéd társelnökét, Karácsony Gergelyt támogatnák, elmondása alapján még nem tárgyaltak.

Tóth Bertalan, az MSZP hétvégén megválasztott elnöke nem látja reális esélyét annak, hogy az MSZP egyedül állítson főpolgármester-jelöltet, arról pedig, hogy együttműködés keretében, például a Párbeszéd társelnökét, Karácsony Gergelyt támogatnák, elmondása alapján még nem tárgyaltak.

"Még nem beszéltünk arról, hogy egy ilyen együttműködés keretében ki lenne az aki ezt elvállalná, most én az ő nevében hadd ne nyilatkozzak, Szeretnénk nyilván olyan javalatot tenni, akinek győzelmi esélye van, de itt is a budapesti pártszervezetnek kell majd javaslatot tenni az elnökség felé, hogy milyen megállapodást lehet ebben kialakítani” – fogalmazott.

„Nagyon-nagyon fontos lenne Budapesten is és a nagyvárosokban minél több helyen, minél több kerületben sikert elérni”

– tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy megosztva indítanak-e jelölteket a többi ellenzéki párttal a választási körzetekben, tehát koordinálják-e jelöltállításukat az önkormányzati választáson, Tóth Bertalan igennel felelt.

„Szeretném, hogy ha itt most nem az egyéni ambíciók kerülnének előtérbe, de nyilván el kell várni az együttműködő partnerektől is, hogy ott se az egyéni ambíciók legyenek fontosabbak. A 2018-as országgyűlési választásból, azt gondolom, mindenkinek tanulnia kellett, hogy pártérdek, egyéni ambíció Fidesz-kétharmadhoz vezet” – mondta.

Pécsen például az MSZP feltehetőleg beáll Mellár Tamás Mindenki Pécsért elnevezésű civil szervezete mögé – tette hozzá a pártelnök.

„Nem tartom kizártnak, hogy Pécsett majd ez a civil szervezet fog elindulni, melynek a színeiben lesznek majd pártpolitikusok is. Nem csak MSZP-sek, nem csak Párbeszédtől vagy DK-tól, hanem lehet, hogy lesznek benne Jobbikos képviselő-jelöltek” – vélekedett Tóth Bertalan, aki úgy látja, mindenhol azt az utat próbálják megtalálni, amellyel a legesélyesebb a győzelmük.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×