INFORÁDIÓ 
2018. november 15. csütörtök
Albert, Lipót

fővárosi vízművek

tűzcsap

nyár

ivóvíz

Újra ivókút lesz jó néhány tűzcsap

Újra ivókút lesz jó néhány tűzcsap

Már 32 helyen van elérhető ivócsap szerelve a budapesti tűzcsapokra, lassan a külső kerületekbe is telepítenek ilyen eszközöket – mondta az InfoRádiónak Csörnyei Géza, a Fővárosi Vízművek üzemeltetési igazgatója.

„A nyári időszak velejárója, hogy a közterületeken egyre több helyen bukkannak fel a tűzcsapokra telepített, kék színű ivócsapok” – jegyezte meg Csörnyei Géza. Bár 3-4 évvel ezelőtt ezeket főként a turisták által kedvelt helyszíneken helyezték el, mára egyre több ponton bukkannak fel. Egyelőre 32 csapot telepítettek, de a belvároson kívüli kerületekkel is megállapodásuk van további eszközök telepítésére.

Budapest, 2015. szeptember 12.
Tűzcsapra szerelt ivókút Budapesten, a Szomory Dezső téren 2015. szeptember 12-én. A Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. (BVA) és a Fővárosi Vízművek Zrt. 43 tűzcsapot alakít át úgy, hogy a csapok az eredeti tűzbiztonsági funkciójukat is megtartják.
MTI Fotó: Bodnár Boglárka
Tűzcsapra szerelt ivókút Budapesten (Fotó: Bodnár Boglárka, MTI)

A tűzcsapok ugyanazokhoz a hálózatokhoz kötődnek, amelyek a lakosságot is ellátják ivővízzel, a vízminőséget pedig gyakran ellenőrzik a vízmű szakemberei – tájékoztatott Csörnyei Géza. „Gyakrabban öblítjük őket, hogy a pangó vízből, illetve a vízhasználat hiányából fakadó vízminőségromlás minél kevesebb alkalommal lépjen fel” – emelte ki.

Az üzemeltetési igazgató szerint a csapok népszerűségét meghatározza, hogy forgalmas helyen helyezik-e el, lényeges kérdés továbbá, hogy az eszközök mindig megfelelő állapotban legyenek. A nyári időszakban fokozott kommunikációval igyekeznek a lakosságot tájékoztatni a kék csapok működésbe lépéséről. Használatuk pedig rendkívül egyszerű: kék csap végét megnyomva a felső lyukon áramlik ki a víz.

Nyitókép: Bodnár Boglárka

Kapcsolódó hang

Újra ivókút lesz jó néhány tűzcsap
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
 
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018