eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Lassan halad a választási plakátok eltávolítása - lapszemle

A Népszava arról számol be, hogy lassan halad a választási plakátok eltávolítása. A Magyar Idők értesülése szerint szeptember 20-án tárgyalja a Szegedi Ítélőtábla másodfokon Ahmed H. megismételt büntetőperét.

A Népszava arról számol be, hogy lassan halad a választási plakátok eltávolítása. A lap 18 megyeszékhelynek és a fővárosnak küldte el kérdéseit arról, hogy az adott helyen melyik pártnak mennyi anyaga maradt kint. A 8 helyről beérkezett válaszok alapján Hajdú-Bihar, Somogy és Veszprém megye kivételével a pártok betartották a törvényt, amely szerint május 8-ig el kellett távolítani a közterületeken elhelyezett plakátokat.

A Magyar Idők értesülése szerint szeptember 20-án tárgyalja a Szegedi Ítélőtábla másodfokon Ahmed H. megismételt büntetőperét. A tábla elnöke, Harangozó Attila a lapnak elmondta, hogy ugyanaz a tanács kapta meg az aktát, amely tavaly júniusban hatályon kívül helyezte az elsőfokú döntést és új eljárást rendelt el. A vádlottat a Szegedi Törvényszék tiltott határátlépés és terrorcselekmény miatt 10 év fegyházbüntetésre ítélte, de a Szegedi Ítélőtábla egy éve új eljárást kért – emlékeztet a Magyar Idők.

A Magyar Hírlap arról ír, hogy emelkednek a légitársaságok kiadásai az olajárak növekedése miatt, de a magyar piacon jelen levő legnagyobb társaságok nem készülnek a jegyárak változtatására. A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség becslése szerint a Brent olaj hordónkénti ára 27,5 százalékkal magasabb lesz idén, mint 2017-ben, a kerozin ára emiatt 26 százalékkal, 84 dollárra emelkedik hordónként.

A Magyar Idők cikke szerint egy magyar állami tulajdonú cég vásárolta meg és újítja fel Erdély egyik legszebb szecessziós épületét, az egykori Pannónia Szállót Szatmárnémetiben. A lap idézi a település polgármesterét, aki elmondta, hogy az új tulajdonos szeretné a legrövidebb időn belül elkezdeni a munkálatokat, az átfogó restaurálást várhatóan az állagmegóvás előzi meg.

A Világgazdaság szerint ismét felmerült a lakáséttermek és ételmegosztók szabályozásának kérdése Európában, a szakma mielőbbi lépéseket sürget. Magyarországon még nincsenek pontos adatok a területről, bár a Nébih egy rendelet értelmében már definiálta a lakásétterem fogalmát, a tevékenység végzéséhez pedig a kerületi hivatal külön engedélye szükséges – írja a Világgazdaság.

A Portfolio arról közölt cikket, hogy története legnagyobb kihívása előtt áll az olajpiac, mivel a globális olajkereskedelem zömét bonyolító tanhajóknak 2020-tól jelentősen csökkenteniük kell az üzemanyag kéntartalmát a hajózási ágazat károsanyag-kibocsátásának mérséklése érdekében. Ez alapvetően átalakíthatja az üzemanyagok iránti kereslet mintázatát, ami az olajárak emelkedéséhez vezethet.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×