eur:
392.27
usd:
366.69
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Vízhiány a hatalmas bábolnai tűznél - még tart az oltás!

Sikerült megfékezni a bábolnai gyártűz továbbterjedését. Egy élelmiszerüzem gyártócsarnokában csaptak fel a lángok pénteken délután Bábolnán, a Mészáros utcában. A katasztrófavédelmi mobil labort is a helyszínre riasztották, hogy folyamatos mérésekkel vizsgálja a levegő minőségét a környező utcákban.

A Dragon Food élelmiszergyártó cég 1000 négyzetméteres csarnoka gyulladt ki péntek délután. A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság III-as fokozatú riasztást rendelt el, amire csak két-három évente egyszer van példa. Mivel az épületben több gázpalack is felrobbant, így a tűzoltók csak kívülről tudták végezni az oltást. A tűz hamar átterjedt az épület egészére.

Az oltást a vízhiány is nehezítette: a tűzoltóknak egy kilométerről kellett hordaniuk a vizet, mert a helyszínen nem volt elegendő oltóvíz a vízsugarak működtetéséhez - írja a kemma.hu.

Káli Sándor, a megyei katasztrófavédelem szóvivője elmondta, hogy három vízszállító ingajáratban hozta a legközelebbi vízforrásból az oltóvizet, a tűzoltók pedig csak légzőkészülékkel, teljes felszerelésben tudták megközelíteni a tüzet.

A tűz okát hatósági eljárás keretében vizsgálják majd a szakemberek, és ha kiderül, hogy a cég részéről történt mulasztást, akkor bírságot szabnak ki. A tűz keletkezésekor a csarnokban senki sem tartózkodott, és az oltás során sem volt sérülés.

A lángokat végül késő délután sikerült körülhatárolniuk a tűzoltóknak, megfékezve ezzel a tűz továbbterjedését.

Fotó: kemma.hu
Fotó: kemma.hu

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×