eur:
389.51
usd:
357.67
bux:
73375.88
2024. július 23. kedd Lenke
Trócsányi László igazságügyi miniszter (középen, háttal) expozét tart az alaptörvény hetedik módosításáról szóló javaslat vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. június 5-én.
Nyitókép: Bruzák Noémi

Többszörös milliárdos a friss parlamenti képviselők között

Mától nyilvánosak a képviselői vagyonnyilatkozatok.

Határidőre minden új, illetve volt országgyűlési képviselő, nemzetiségi szószóló és volt nemzetiségi szószóló leadta saját és vele egy háztartásban élő családtagja vagyonnyilatkozatát - közölte Hargitai János, az Országgyűlés mentelmi bizottságának kereszténydemokrata elnöke.

A hatályos törvények szerint az Országgyűlés megalakulását követő 30 napon belül az új parlamenti képviselőknek, volt országgyűlési képviselőknek, nemzetiségi szószólóknak, valamint nemzetiségi szószólóknak kellett vagyonnyilatkozatot tenniük.

Az új Országgyűlés május 8-án alakult meg, vagyis a nyilatkozattételi határidő június 7-én éjfélkor járt le.

Az Országgyűlésbe frissen bekerült LMP-s politikus, Ungár Péter már a hivatalos publikálás előtt elküldte saját nyilatkozatát az Indexnek. A képviselő a portálnak azt mondta:

„nehéz megbecsülni a vagyonomat egy nyilvános részvénytársaságnál, de ami csak az enyém, az mondjuk 15 milliárd forint.”

A vagyonnyilatkozatok június 8-tól, azaz mától nyilvánosak és megtekinthetők az Országgyűlés honlapján.

Címlapról ajánljuk
Egy fontos szabályon változtatna az olimpia magyar kézilabdabírója

Egy fontos szabályon változtatna az olimpia magyar kézilabdabírója

Komoly erőnléti és mentális felkészülést kell végeznie Kiss Olivérnek, aki Bíró Ádámmal együtt játékvezetőként dolgozhat a párizsi olimpia kézilabdatornáján. Azt még nem tudja, hogy melyik mérkőzéseket kapják, de az biztos, hogy a magyarok csoportjában nem vezethetnek.

Joe Biden visszalépése után egyik fő szövetségesét veszítette el Olaf Scholz

A német pártok nagy része Joe Bident pártolta az amerikai elnökválasztási kampányban, az elnök visszalépése azonban új helyzetet teremtett. Az AfD szerint viszont Kamala Harris ajánlásával Joe Biden Donald Trumpnak tett "óriási szívességet".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.23. kedd, 18:00
Haranghy Csaba
a Nemzeti Vízművek Zrt. vezérigazgatója
Nagyot mentek ma az amerikai tech papírok

Nagyot mentek ma az amerikai tech papírok

Vasárnap Joe Biden bejelentette, hogy visszalép a 2024-es amerikai elnökválasztástól. A befektetők és piaci elemzők véleménye egyelőre megoszlik arról, hogy milyen hatással lesz ez a döntés a piacokra. Ami viszont biztos, hogy az ázsiai piacokon vegyes hangulatban telt a kereskedés a váratlan kínai kamatvágást követően: a vezető indexek közül csak a Hang Seng tudott pluszban zárni. Ezt követően az európai tőzsdéken határozott emelkedést láthattunk, és a Nasdaq vezetésével az amerikai tőzsdék is felpattantak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×