eur:
394.43
usd:
370.21
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Modulo M168 D típusú Ikarus buszok a BKV hazai gyártású metrópótló buszainak átadásán a közlekedési vállalat XI. kerületi Hamzsabégi úti telephelyén 2018. január 19-én.
Nyitókép: Balogh Zoltán

Súlyos gondok a metrópótlásnál

A modern metrópótló buszok nem bírják a rossz minőségű utakat az észak-déli metró vonalán – hangsúlyozta a Metróért Egyesület elnöke. Bíró Endre elmondta, a déli vonal rekonstrukciója előtt mindenképpen meg kell erősíteni az érintett úttesteket.

A néhány évtizeddel ezelőtti úttechnológia és a viszonylag új buszok találkozása nem szerencsés – hangsúlyozta Bíró Endre. A Metróért Egyesület elnöke elmondta: a légrugókkal felszerelt járművek nem bírják a rossz minőségű, kátyús aszfaltot. A kispesti Vakbottyán utca a metrópótlók számára legkritikusabb szakasz, amely „minősíthetetlen állapotba került” a hétvégi autóbusz-forgalomtól, de a Váci utca állapota is romlott a megterhelés hatására.

„A következő szakaszoknál gondosabb előkészítésre van szükség”

– jegyezte meg Bíró Endre. Az egyesület szerint a déli metrószakasz felújítása előtt megfelelő állapotba kell hozni azokat az utakat, vagy legalább a buszsávokat, ahol a potlójárművek haladnak. Az elnök szerint a jövő év elején elkezdett munkálatokig hátralévő idő elegendő ahhoz, hogy megerősítség a déli útszakaszokat, „ha erre akarat, pénz, kapacitás van”.

A pótlást végző csuklós autóbuszok nagy terhelésnek vannak kitéve, így előfordul, hogy a járművek légkondicionállója elromlik – mondta Bíró Endre. Az előzetes terv, miszerint kizárólag három évnél fiatalabb pótlóbuszok közlekednek majd, nem teljesült, sokszor több mint tíz éves járművek segítenek a metrópótlásban.

Az ügyben keressük a BKK-t és a BKV-t is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×