eur:
391.07
usd:
367
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Hatalmas tűz Bábolnán: egy üzemcsarnok ég

Kilenc szomszédos településről is érkeztek a helyszínre tűzoltók, megkezdték a lángok oltását. A megyei katasztrófavédelem szóvivője elmondta: ehhez hasonló, harmadfokú riasztás két-három évente egyszer fordul csak elő.

Tűz ütött ki egy üzemcsarnokban Bábolnán, a Mészáros utcában.

A helyszínre komáromi, a kisbéri, a győri, a pannonhalmi, a nyergesújfalui és a tatabányai hivatásos, az ácsi és a nagyigmándi önkormányzati, valamint a tárkányi önkéntes tűzoltókat riasztották, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett oltják a lángokat - olvasható a katasztrófavédelem honlapján.

Bábolnán, a Mészáros utcában a Dragon Food élelmiszer-ipari kft. raktárépülete gyulladt ki, amelyben élelmiszergyártáshoz használatos olajok és zsírok, illetve különféle gáz-, köztük oxigénpalackokat tároltak - írja a kemma.hu.

Káli Sándor, a megyei katasztrófavédelem szóvivője elmondta, hogy a lángok átterjedtek az épület teljes egészére, és bent egy palack is felrobbant.

Hozzátette: ehhez hasonló, harmadfokú riasztás két-három évente egyszer fordul csak elő.
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

A befektetők számára a mai lesz a hét legfontosabb napja, ugyanis ma tartja kamatdöntő ülését a Fed. A kamatok szinten tartása szinte biztosra vehető, kérdésből viszont van bőven. Hogyan reagál a jegybank az infláció visszapattanására? Hogyan értelmezi a zavaros reálgazdasági és munkaerőpiaci folyamatokat a jegybank? Mekkora az esélye a recessziónak? Kamatvágás vagy kamatemelés lesz a Fed következő lépése? Ezek a kérdések izgatják most a piacokat, és ha úgy érzik, hogy valamelyikre választ kapnak, a piaci mozgások garantáltak. Minden fél mondatnak jelentősége lesz a mai eseményen, amely után akár teljesen új narratíva is kialakulhat a világpiacokon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×