INFORÁDIÓ 
2019. május 25. szombat
Orbán

kötcse

orbán viktor

európai unió

Kötcse, 2017. szeptember 2. Orbán Viktor miniszterelnök (j2) Sunyovszky Szilvia volt elnöki tanácsossal, a Polgári Hermina Alapítvány kuratóriumának elnökével beszélget a Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényére, a Polgári Piknikre érkezve a kötcsei Dobozy kúriánál 2017. szeptember 2-án. Mellette Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere (j). MTI Fotó: Varga György

Orbán Viktor Kötcsén: európai léptékű harc zajlik értékek és kultúrák között

Infostart / MTI

A soron következő, 2019-es európai parlamenti választás az értékek és a kultúrák küzdelme lesz, és itt nagyon sok mindent lehet veszíteni - erről is beszélt a 17. kötcsei találkozón Orbán Viktor miniszterelnök.

A hagyományosan zárt körben megrendezett kötetlen eszmecserén Orbán Viktor kifejtette: a Magyarország előtt álló lehetőségek óriásiak, de komoly veszélyek is leselkednek ránk. Ezek közül a migráció van az első helyen, de "itt sikerrel álljuk a sarat".

A kormányfő kitért arra is, hogy az osztrák és az olasz választások megmutatták: ma nyugaton a bevándorláspárti, a multikultúra elsőbbségét hirdető erők vannak az egyik oldalon, a bevándorlást ellenző és a keresztény kultúra elsőbbségét képviselő erők pedig a másikon. Az Európai Unió sokat gyengült, mert a globalista bevándorláspárti kultúrát képviselő Brüsszel nem tudta megállítani a Brexitet.

A britek távozása az unióból a migráció és az európai kultúrharc miatt következett be - szögezte le a miniszterelnök.

Havasi Bertalan sajtófőnök tájékoztatása szerint Orbán Viktor arról is beszélt: a kormányzat kapott egy nagy lehetőséget a magyar emberektől, akik "erőt adtak ahhoz, hogy képviselni tudjuk őket". Mi Európán és az EU-n belül képzeljük el a jövőnket, de számunkra Magyarország az első - hangoztatta, hozzátéve: a magyar érdek a nemzeti szuverenitás védelme és az egyenrangú nemzetek Európája. Nekünk van hazánk és van országunk, azt nem adjuk senkinek - mondta Orbán Viktor.

Nyitókép: Varga György
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018