eur:
394.46
usd:
370.45
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Molnár Gyula évi 60 milliós szerződéssel támogatta volna a liberálisokat

Molnár Gyula évi 60 milliós támogatásról kötött szerződést a Liberálisokkal a választás előtt, ám az MSZP elnöksége nem tudott a megállapodásról. Bősz Anett liberális képviselő arra való hivatkozással lépett ki a Párbeszéd parlamenti frakciójából, hogy az elmúlt másfél hétben azt tapasztalták, partnereik nem teljesítik az előzőleg szóban, illetve írásban vállalt kötelezettségeiket.

A Zoom tette közzé, hogy Molnár Gyula, az MSZP pártelnöke arról szerződött saját hatáskörben Fodor Gáborékkal, hogy a szocialisták évente 60 millió forinttal támogatják a Liberálisokat.

Sajtótájékoztatóján Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője is elismerte, hogy létezik ilyen megállapodás pártja és a Magyar Liberális Párt között. Hozzátette: saját dokumentumtárukban a megállapodást nem találták, azt Fodor adta át nekik, és valóban pénzügyi kötelezettséget ró – vagy rótt volna – az MSZP-re. Ám ilyen döntést sem az MSZP elnöksége, sem a választmánya nem hozott, és az elnök sem rendelkezett felhatalmazással a megkötésére Tóth szerint.

A Liberálisok viszont cáfolják azt az értelmezést, hogy titkos alku köttetett volna Molnár és Fodor között, ennek igazolására pedig el is küldték nekünk a megállapodást. Amelyen eleve három aláírás szerepel: Molnár Gyula MSZP-elnöké, Karácsony Gergelyé, aki a Párbeszéd társelnöke és a szövetség miniszterelnök-jelöltje volt, és Fodor Gáboré, a Liberálisok első emberéé - írja a 24.hu.

Molnár és Karácsony e szerint tényleg arról állapodott meg a közös listáról lehagyott Fodorral, hogy bár a Liberálisok hivatalosan nem indulnak a választáson (az ő beemelésükkel ugyanis 15 százalékra emelkedett volna a parlamenti küszöb), a másik két pártra jutó költségvetési támogatásból részesedhetnek. A közös listán a 15. helyet végül Bősz Anett kapta meg a Liberálisoktól, aki pénteken bejelentette: kilép a nagy nehézségek árán, az MSZP-s Burány Sándor beemelésével összehozott Párbeszéd-frakcióból, ami így jó eséllyel megszűnik.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×