INFORÁDIÓ 
2018. október 24. szerda
Salamon

magyar honvédség

vezérkari főnök

honvédelmi miniszter

orbán viktor

Orbán Viktor: „a biztonság korunk legértékesebb valutája”

Orbán Viktor: „a biztonság korunk legértékesebb valutája”

Infostart

Ma délelőtt a parlamentben kinevezték a Honvéd Vezérkar új főnökét, Korom Ferencet. Elődje, Benkő Tibor elvállalta az új kormány honvédelmi miniszteri tisztségét.

Simicskó István, a honvédelmi tárca leköszönő vezetője beszédében megköszönte Áder János köztársasági elnöknek és Orbán Viktor miniszterelnöknek a munkájához kapott támogatást.

A vezérkari főnöki tisztség átadása és átvétele után Orbán Viktor mondott beszédet az ünnepségen. A miniszterelnök gratulált Korom Ferenc altábornagyi előléptetéséhez, valamint vezérkari főnöki kinevezéséhez. Megköszönte Simicskó István munkáját, melyet miniszterként Magyarország és Európa védelme érdekében végzett, továbbá köszönetet mondott Benkő Tibornak is, hogy elvállalta a miniszteri tisztséget.

Orbán Viktor emlékeztetett, hogy a rendszerváltás óta nem volt példa arra, hogy a miniszter a honvédség berkeiből érkezve kerüljön a bársonyszékbe. „Hogy mi a bátrabb vállalkozás, a politikából kimenni a harctérre, vagy a katonaságból beszállni a politikába, az jó kérdés, mert

a politikában is gyakran fütyülnek a golyók az ember füle mellett”

– fogalmazott a kormányfő.

A miniszterelnök elmondása szerint a Szent Korona parlamentbe hozatala annak a szimbóluma, hogy Magyarország megvédése immár nem az uralkodó, hanem a magyar kormány feladata. Orbán Viktor kiemelte, hogy sikeres alkotmányozás, gazdasági és családpolitikai fordulat levezénylése után az új kormányzat kiemelt feladata a nemzetbiztonság megteremtése. Mint mondta: „a biztonság korunk legértékesebb valutája”.

A frissen kinevezett vezérkari főnöktől azt várja, hogy a mai kor kihívásainak megfelelően szervezze újra a hadsereget.

„Szomszédaink folyamatosan és lendületesen fegyverkeznek”

– hangsúlyozta a kormányfő, hozzátéve, hogy a következő időszakban a kormány a Magyar Honvédség költségvetését több mint duplájára növeli, hiszen „erős Magyarország nem létezhet erős hadsereg nélkül”. Orbán Viktor a vezérkari főnöktől továbbá azt kérte, hogy tegye vonzóvá a katonai pályát a fiatalok számára, ezzel biztosítva a hadsereg utánpótlását.

Nyitókép: Kovács Tamás
A címlapról ajánljuk

Mi számít végrendeletnek?

Mi számít végrendeletnek?

Ügyvéd vagy közjegyző előtt is van lehetőség végrendelkezésre, de a saját kézzel írt, bizonyos...
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
 
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH