INFORÁDIÓ 
2019. január 20. vasárnap
Fábián, Sebestyén

magyar honvédség

vezérkari főnök

honvédelmi miniszter

orbán viktor

Budapest, 2018. május 10. Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond az ünnepélyes eskütétele után az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. május 10-én. MTI Fotó: Kovács Tamás

Orbán Viktor: „a biztonság korunk legértékesebb valutája”

Infostart

Ma délelőtt a parlamentben kinevezték a Honvéd Vezérkar új főnökét, Korom Ferencet. Elődje, Benkő Tibor elvállalta az új kormány honvédelmi miniszteri tisztségét.

Simicskó István, a honvédelmi tárca leköszönő vezetője beszédében megköszönte Áder János köztársasági elnöknek és Orbán Viktor miniszterelnöknek a munkájához kapott támogatást.

A vezérkari főnöki tisztség átadása és átvétele után Orbán Viktor mondott beszédet az ünnepségen. A miniszterelnök gratulált Korom Ferenc altábornagyi előléptetéséhez, valamint vezérkari főnöki kinevezéséhez. Megköszönte Simicskó István munkáját, melyet miniszterként Magyarország és Európa védelme érdekében végzett, továbbá köszönetet mondott Benkő Tibornak is, hogy elvállalta a miniszteri tisztséget.

Orbán Viktor emlékeztetett, hogy a rendszerváltás óta nem volt példa arra, hogy a miniszter a honvédség berkeiből érkezve kerüljön a bársonyszékbe. „Hogy mi a bátrabb vállalkozás, a politikából kimenni a harctérre, vagy a katonaságból beszállni a politikába, az jó kérdés, mert

a politikában is gyakran fütyülnek a golyók az ember füle mellett”

– fogalmazott a kormányfő.

A miniszterelnök elmondása szerint a Szent Korona parlamentbe hozatala annak a szimbóluma, hogy Magyarország megvédése immár nem az uralkodó, hanem a magyar kormány feladata. Orbán Viktor kiemelte, hogy sikeres alkotmányozás, gazdasági és családpolitikai fordulat levezénylése után az új kormányzat kiemelt feladata a nemzetbiztonság megteremtése. Mint mondta: „a biztonság korunk legértékesebb valutája”.

A frissen kinevezett vezérkari főnöktől azt várja, hogy a mai kor kihívásainak megfelelően szervezze újra a hadsereget.

„Szomszédaink folyamatosan és lendületesen fegyverkeznek”

– hangsúlyozta a kormányfő, hozzátéve, hogy a következő időszakban a kormány a Magyar Honvédség költségvetését több mint duplájára növeli, hiszen „erős Magyarország nem létezhet erős hadsereg nélkül”. Orbán Viktor a vezérkari főnöktől továbbá azt kérte, hogy tegye vonzóvá a katonai pályát a fiatalok számára, ezzel biztosítva a hadsereg utánpótlását.

Nyitókép: Kovács Tamás
A címlapról ajánljuk

Elhunyt Andy Vajna

Életének 75. évében hosszú betegség után budapesti otthonában elhunyt Andy Vajna, a magyar...
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
 
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018