eur:
393.63
usd:
364.79
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay.com

Megjött az eső, érvényben vannak a riasztások

Másodfokú riasztás van érvényben két keleti megyében, a zivatarok meg is érkeztek az ország területére. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint ezekben a térségekben több mint 30 mm csapadék hullhat egy nap alatt.

Egy észak felé haladó csapadékzónából kezdetben a Tiszántúlon várható jelentős vagy nagy mennyiségű eső. Területi átlagban 15-30 mm, de egy-egy intenzívebb góchoz kötődve akár 40 mm-t meghaladó napi összegre is van esély. A kiterjedt csapadékzónában az intenzívebb gócokat villámtevékenység is kísérheti - írta a met.hu.

Emellett főként a délutáni, esti órákban helyenként máshol is kialakulhat (várhatóan nem heves) zivatar, és helyenként csütörtökön is előfordulhatnak. Erre nagyobb esély holnap a déli, délkeleti országrészben van.

Zivatarhoz átmenetileg erős vagy viharos széllökés (50-70 km/h), jelentős csapadék (~10-15 mm) és kisméretű jég (< 2 cm) társulhat.

Az időjárás szerdán 11:40-kor:

Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×