eur:
395.64
usd:
371.94
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
Kövér László, az Országgyűlés elnöke köszöntő beszédet mond a Nemzetiségek és törvényhozás Magyarországon című, a dualista magyar állam nemzetiségi törvénye megalkotásának 150. évfordulója alkalmából rendezett konferencián az Országház Felsőházi üléstermében 2018. március 19-én.
Nyitókép: Kovács Tamás

Új parlament: kezdődnek az egyeztetések a pártok között

Várhatóan a jövő héten megkezdődnek az új Országgyűlés alakuló ülésének előkészületei, miután a köztársasági elnök május 8-án 10 órára hívta össze az Országgyűlés alakuló ülését - közölte az Országgyűlés sajtófőnöke kedden.

Szilágyi Zoltán tájékoztatása szerint a köztársasági elnök egyben felkérte a törvényhozásba jutott, országos listát állított pártok és pártszövetségek listavezetőit,

kezdjék meg az alakuló üléssel kapcsolatos egyeztetéseket.

Az alakuló ülést előkészítő tárgyalások fontosabb feladatai közé tartozik az Országgyűlés működésének alapvető személyi és szervezeti feltételeinek megteremtése, a tisztségviselők - elnök, alelnökök, jegyzők - választásának előkészítése, az alakuló ülés napirendjének, valamint a parlamenti ülésrendnek a meghatározása.

Ugyancsak az előkészítő tárgyalásokon kezdődhet meg a bizottsági rendszerről szóló egyeztetés is.

Kövér László házelnöknek az egyeztetésekben nincs szerepe, az Országgyűlés Hivatala azonban segítséget nyújt ehhez a pártoknak - ismertette.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×