INFORÁDIÓ
2022. június 30. csütörtök
Pál

ferenc pápa

húsvét

nagycsütörtök

nemzetbiztonsági bizottság

orbán viktor

mnb

inflációs jelentés

naperőmű

paks

választás 2018

szkripal-ügy

kiutasítás

Rabok lábát mosta meg Ferenc pápa nagycsütörtökön - a nap hírei

Infostart / InfoRádió

Ismét határozatképtelen volt az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága. Oroszország kiutasít 60 amerikai diplomatát, és bezárja az Egyesült Államok szentpétervári konzulátusát.

Ismét rabok lábát mosta meg Ferenc pápa nagycsütörtökön. A katolikus egyházfő egy Vatikánhoz közeli börtönben a rabok előtt bemutatta az utolsó vacsorára emlékező misét. Erdő Péter esztergom-budapesti érsek nagycsütörtök este az esztergomi bazilikában azt mondta: az utolsó vacsora megvilágítja, értelmezi és érzékelhetővé teszi Krisztus megváltó halálának titkát.

Ismét határozatképtelen volt az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága. A testületet Molnár Zsolt bizottsági elnök az elmúlt napokban napvilágra került ügyek miatt hívta össze. A Fidesz-KDNP előre jelezte, hogy nem vesz részt a tanácskozáson, mert kampányakciónak tartja azt.

Elmarasztalta Orbán Viktor miniszterelnököt és Czunyiné dr. Bertalan Judit fideszes képviselőjelöltet a Nemzeti Választási Bizottság, amiért gyerekekkel kampányoltak azok szüleinek hozzájárulása nélkül. Az NVB a politikusokat fejenként 345 ezer forint bírság megfizetésére kötelezte.

Az alapvető élelmiszerek és a megújuló energia áfájának csökkentését, illetve az internet forgalmi adójának megszüntetését ígéri választási győzelme esetén a Demokratikus Koalíció elnöke. Gyurcsány Ferenc elmondta: pártja törvényben garantálná, hogy a nettó minimálbér mindig érje el legalább a létminimum összegét.

A Fidesz leváltására kérte az MSZP szavazóit a párt elnöke. Molnár Gyula sorsfordítónak nevezte az április 8-i választást, amelyen szerinte az ország jövője dől el.

Az oktatás politikai, szakmai, anyagi megbecsülését ígéri választási győzelme esetén a Jobbik. Dúró Dóra, az ellenzéki párt politikusa szemléletváltást sürgetett, hogy az oktatás megfeleljen a 21. század elvárásainak.

A kormányzati szoftverbeszerzésekkel összefüggő visszásságokra hívta fel a figyelmet a Lehet Más a Politika képviselőjelöltje. Vágó Gábor közölte: kiderült, hogy a magyar állam túlárazott számítógépes programokat vásárolt, amivel a multi cégtől függővé tette magát.

Az MNB szerint a vártnál nagyobb növekedést ígér az idei fogyasztás, beruházás és export. A jegybank inflációs jelentése ebben az évben 4,2 százalékos gazdasági növekedéssel számol.

Pakson lerakták az ország egyik legnagyobb naperőművének alapkövét. A 20,6 megawatt kapacitású erőmű fél éven belül épül meg 50 hektáros területen, 9 milliárd forintos költséggel.

Oroszország kiutasít 60 amerikai diplomatát, és bezárja az Egyesült Államok szentpétervári konzulátusát - jelentette be az orosz külügyminiszter. Szergej Lavrov közölte: a döntés válaszlépés arra, hogy Washington és európai szövetségesei a Szkripal-ügy miatt nagy számban utasítottak ki orosz diplomatákat.

A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018