eur:
391.49
usd:
359.11
bux:
72370.9
2024. július 16. kedd Valter
Mészáros Ádám, a két Michelin-csillaggal minősített Onyx étterem séfje a Michelin-kalauz (Michelin Guide) budapesti díjátadó ünnepségén a Várkert Bazárban 2018. március 26-án.
Nyitókép: Kovács Tamás

Mészáros Ádám elárulta az Onyx sikerének titkát

Az első Michelin-csillag megtartása és a második elismerés megszerzéséhez nagyon kemény és színvonalas munkára van szükség – hangsúlyozta Mészáros Ádám séf, miután az Onyx lett Magyarország első két Michelin-csillaggal minősített étterme.

„Ez egy nagyon-nagyon megtisztelő elismerés” – értékelte a második Michelin-csillagot Mészáros Ádám, aki szerint a séfek álmai között szerepel, hogy egyszer kiérdemeljék ezt a díjat. Az Onyx séfje azt is hozzátette: még nem tudta teljesen feldolgozni.

A séf bevallása szerint az elmúlt két évben nagyon sokat kellett dolgozni az elismerés kivívásához, és ebből mindenki kivette a részét.

„Megszerezni nagyon nagy elismerés, megtartani nagyon kemény munka”

– fogalmazott Mészáros Ádám. Rengeteg munkát fektettek abba, hogy megtartsák a Michelin-csillagot, és az, hogy az igyekezet újabb csillagot érdemelt, jó iránymutatásként szolgál az Onyx csapatának és a magyar vendéglátásnak – véli a séf, aki szerint ez újabb mérföldkő lehet, ugyanúgy, ahogy az első csillag, annak megtartása és az elismerést megkapó hazai éttermek körének bővülése, vagy mint a Bocuse d'Or-sikerek.

Mészáros Ádám az Onyx titkának az étteremben folyó kiváló csapatmunkát tartja. „Együtt ötletelünk ételekkel kapcsolatban, együtt kóstolunk, mindenki egy picit jobban magáénak tudhatja az egészet” – fogalmazott. A séf büszke arra, hogy a magyar túró rudit desszertjeik közé emelték, illetve az étlapról kiemelte a báránygerincet és a sült rillette-golyót.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Budapest turizmusa 2030-ig: így kerülhet a nemzetközi élvonalba a főváros!

Budapest turizmusa 2030-ig: így kerülhet a nemzetközi élvonalba a főváros!

A budapesti turizmus jelentősen, akár kétszámjegyű mértékben növekedhet a következő években, ha behozzuk azokat a lemaradásokat, amelyek miatt a környező országok fővárosai vonzóbbak a külföldi utazók körében. Nagy kapacitású szállodákra van szükség és be kell vonzani a prémium utazóknak. Minél több közepes méretű rendezvényre, konferenciára van szükség ahhoz, hogy vonzó legyen a város, és törekedni kell az utazók egyenletes eloszlására időben és térben egyaránt – többek között ezekről beszélgettünk a McKinsey két partnerével, Margaux Constantinnal és Havas Andrással a kedden megjelent, a Mckinsey budapesti turisztikai piacról szóló tanulmánya kapcsán.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×