eur:
393.79
usd:
364.95
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A Travel Service cseh légitársaság egyik repülőgépe a Liszt Ferenc-repülőtér betonján 2018. március 23-án. Hajnalban a repülőgépet vontató egyik jármű elkezdett intenzíven füstölni a repülőtéren, a füst a hajtóműveken keresztül beszivárgott a repülőgép utasterébe. Emiatt az utasok között pánik alakult ki, ezért a személyzet úgy döntött, hogy kimenekítik az utasokat. Az egyik utas menekülés közben megsérült.
Nyitókép: Mihádák Zoltán

A hajtómű fújhatta le a csúszdáról az utast Ferihegyen

Emberi mulasztás is közrejátszhatott abban, hogy múlt hét pénteken a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren egy izraeli nő kis híján az életét veszítette.

A Blikk úgy tudja, még működhetett a SmartWings légitársaság repülőjének a hajtóműve, amikor az utasok már a felfújható gumicsúszdákon menekültek pánikszerűen a füsttel teli utastérből.

A szerkezetből kiáramló erős légáramlat lökte meg a már a csúszda alján lévő 39 éves nőt,

aki ettől fejjel a betonba csapódott.

A lap információi szerint az izraeli nő olyan súlyosan megsérült, hogy a mentők hosszan küzdöttek az életéért, illetve azért, hogy szállítható állapotba kerüljön. Amint ez megtörtént, a Merényi Gusztáv kórházba vitték, ahol azonnal megműtötték.

Hat nappal a történtek után is életveszélyes állapotban van.

Pánik tört ki péntek hajnalban a ferihegyi reptér egyik Izraelbe induló gépén, mert az utasteret füst borította el, így a kapitány közölte az utasokkal, hogy vészhelyzet van, mindenki azonnal hagyja el a fedélzetet. A súlyosan megsérült nő elsőként hagyta el a gépet, és próbált a csúszda segítségével minél hamarabb földet érni. Az sem kizárt, hogy a csúszda még nem fújódott fel teljesen, így az egyik oldala keményebb volt, mint a másik, vagyis a felülete nem volt egyenletes. Később kiderült: a füst nem a gépen keletkezett, hanem a vontatására szolgáló járműből került az utastérbe.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×