eur:
394.89
usd:
363.21
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József

Vörös riasztás vasárnapra: senki ne induljon el - a legfrissebb hírek az utakról

Erős hófúvás lehet, de több megyében ónos esőre is készülni kell, mindez a közlekedésre is kihatással lesz - riaszt a Katasztrófavédelem.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hófúvás miatt a legmagasabb szintű, piros riasztást adott ki Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Heves megye jelentős részére.

Az érintett térségekben erős hófúvás lehet, de több megyében ónos esőre is készülni kell, mindez a közlekedésre is kihatással lesz.

Aki teheti, ezeken a területeken ne induljon útnak.

Ha bajba jutott embert vagy járművet látnak, hívják a 112-es segélyhívó számot!

A legmagasabb fokú figyelmeztetés több megyére vasárnapra is

Megpördült az úton a BKK egyik autóbusza Budapesten

Keresztbe fordult egy menetrend szerint közlekedő autóbusz vasárnap kora reggel a Budapest XI. kerületében húzódó Gazdagréti úton.

A helyszínre a főváros hivatásos tűzoltói érkeztek ki, akik megkezdték a műszaki mentési munkálatokat. Elsődleges információink szerint a balesetben senki nem sérült meg.

Vasárnap kora reggel Budapesten. Az ablakból szép, de az utakon nagy a veszély!
Vasárnap kora reggel Budapesten. Az ablakból szép, de az utakon nagy a veszély!

 

Lezárás az M1-es autópályán

Felborult egy utánfutóként húzott tréler és a rajta szállított gépkocsi vasárnap reggel az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 79-es kilométernél.

A balesethez a nagyigmándi önkormányzati tűzoltók érkeztek ki, akik áramtalanították a járműveket és megkezdték a műszaki mentést.

A munkálatok idejére a sztráda főváros felé vezető oldalának érintett szakaszát félpályán lezárták.

Elsődleges információink szerint a balesetben egy ember megsérült, ezért őt a mentők kórházba szállítják.

Elakadt gépkocsikat mentenek a tűzoltók a Mezőnagymihály és Gelej között

Elakadt a hóban több gépkocsi vasárnap reggel Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a Mezőnagymihály és Gelej közötti úton.

A balesetekhez a mezőkövesdi hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik megkezdték az elakadt járművek műszaki mentését. Elsődleges információink szerint a balesetekben senki nem sérült meg.

Egy autó árokba borult a 81-es főúton Mór és Bakonysárkány között

Lesodródott az úttestről és az út menti árokba borult egy gépkocsi vasárnap reggel Fejér megyében, a 81-es főút Mór és Bakonysárkány közötti szakaszán.

A balesethez a móri önkormányzati tűzoltók érkeztek ki, akik áramtalanították a járművet és megkezdték a műszaki mentési munkálatokat. Elsődleges információink szerint a balesetben senki nem sérült meg.

Korlátozzák a kamionforgalmat az M3-ason

Korlátozzák a 7,5 tonnánál nehezebb tehergépjárművek forgalmát az M3-as autópályán - közölte vasárnap reggel az Útinform.

Az érintett járműveket a 18-as kilométernél lévő parkolóba terelik, és az M31-es autópályáról sem hajthatnak fel.

Fennakadás a Füzesabony-Debrecen vasútvonalon

Kisköre és Kunhegyes között egy személyvonat feljegesedés miatt elakadt, majd visszatolatott Kisköre állomásra - közölte vasárnap reggel a Mávinform.

Hozzátették: Kunhegyes felé ideiglenesen szünetel a vonatforgalom, ezért a Füzesabony-Debrecen vonalon kora délelőtt néhány járat esetében 30-60 perccel hosszabb lehet a menetidő.

Címlapról ajánljuk

Állami támogatások: komoly feszültségforrás készül az EU-tagállamok között

A kormányok állami támogatásokat nyújthatnak gazdaságaik versenyképességének növelése érdekében, és ezzel nem minden tagállam ért egyet. Máthé Réka Zsuzsánna, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Európa Stratégia Kutatóintézetének tudományos munkatársa szerint az ideiglenes szabályozás nagy nyertese a német, a francia és a magyar gazdaság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Az Egyesült Államok energiaügyi minisztere azt jelentette be hétfőn, hogy az év végére az ország stratégiai kőolajkészlete (SPR) várhatóan eléri vagy meghaladja a két évvel korábbi szintet, amikor egy példátlanul nagy, 180 millió hordós készletleépítés indult el az olajárak letörése érdekében. Jennifer Granholm azt is hangsúlyozta, hogy csak átmeneti jellegű, mindössze néhány hónapig tartó szünetet jelent a Biden-adminisztráció döntése, hogy megállították a további LNG-kapacitások kiépülését, amelyek exporta vitték volna a cseppfolyós földgázt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×