eur:
394.36
usd:
365.19
bux:
65555
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Megúszhatják a gyerekek a mobiltelefon-tilalmat

Középutas, kompromisszumos megoldást kellene találni az iskolai mobiltelefon-használatban, a teljes tiltás nem szerencsés - véli Kalamár Hajnalka klinikai szakpszichológus, akit arról kérdeztünk, hogy a francia iskolákból a tervek szerint kitiltanák a mobiltelefonokat.

Serdülőkorban életkori sajátosság, hogy ha valami tilos, arra lázadással vagy viszontelutasítással reagálnak a gyerekek, sőt ettől, még kívánatosabb lesz a tiltott tárgy – mondta az InfoRádió által megkérdezett klinikai szakpszichológus.

Kalamár Hajnalka szerint mindenféle korlátozásra érvényes az a szabály, hogy úgy érdemes tiltani, ha az okát átbeszéljük, és kompromisszumos megoldásra jutunk a gyerekekkel.

A teljes tiltás ellenkező hatást válthat ki, de az alapgondolat, hogy keretek közé szorítsák az okostelefonok használatát, az üdvözlendő – tette hozzá.

A teljes interjút meghallgathatják oktatási magazinunkban, a Katedrában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Tényleg kirobbanó formában a magyar munkaerőpiac?

Tényleg kirobbanó formában a magyar munkaerőpiac?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist csütörtöki adása. A műsor első részében a friss bérstatisztikákkal foglalkoztunk, amelyek első blikkre meglepően szép képet mutatnak a hazai munkaerőpiacról, a részletek ugyanakkor valamelyest árnyalják a helyzetet. A témáról Hornyák Józsefet, a Portfolio makrogazdasági elemzőjét kérdeztük. A műsor második részében a ma megjelent 2023-as válási és házasodási statisztikák kapcsán Tóth Ádám közjegyző, a Magyar Országos Közjegyzői Kamara elnöke volt a vendégünk, akivel arról beszéltünk, hogy mennyire elterjedtek és mire használhatók a házassági vagyonjogi szerződések Magyarországon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×