eur:
395.67
usd:
371.93
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Jelentős változás az Alexandra-boltokat felvásárló cégben – lapszemle

A Magyar Nemzet szerint késik a Szabolcs utcai Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ építése. Egy palesztin fogorvos alapítványának adott el egy jelentős ingatlant az újbudai önkormányzat – írja a Magyar Idők. A Magyar Hírlap azt írja, ígéretesen alakulnak az ipari-logisztikai beruházások. Átalakult a 24 egykori Alexandra könyvesbolt üzemeltetését és raktárkészletét átvett Kft. – írja a Napi.hu. A Magyar Idők cikke a Design Terminal startupoknak tartott mentorprogramjáról ír. A Magyar Nemzet hatrészes sorozatában ezúttal a röplabda helyzetét járja körül. A Portfolio a kriptotőzsdék regisztrációjáról közöl cikket.

A Magyar Nemzet azt írja, hogy bár Balog Zoltán február 23-án, az épület bokrétaünnepén büszkén jelentette be, hogy az előzetes tervek szerint halad a Szabolcs utcai Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ építése, a lap információi szerint idén már biztosan nem adják át a komplexumot. A 20 milliárd forintból épülő központ legkorábban jövő tavasszal készülhet el, de valószínűbb, hogy csak 2019 nyarán vehetik birtokba a múzeumi szakemberek. Az egykori izraelita kórház területén létesülő, öt épületből álló, összesen 37 ezer négyzetméteres központban raktárak, restaurátor-műhelyek, kutatószobák, irodák lesznek, illetve itt kap helyet a Közép-európai Művészettörténeti Kutatóintézet és egy látogatóközpont is, amelyet a korábbi imaházban alakítanak ki.

A Magyar Idők szerint egy palesztin fogorvos alapítványának adott el egy jelentős ingatlant az újbudai önkormányzat Molnár Gyula MSZP-elnök és dél-budai képviselőjelölt polgármestersége idején, hogy minaretet építhessenek a XI. kerületben. A Budaörsi út–Holdvilág utca–Bajmóci utca által határolt területet azzal a céllal értékesítették, hogy ott egy iszlám vallási és kulturális központot hozzanak létre. Az önkormányzati testület ezt először nagy többséggel elvetette, majd egy olyan ülésen, ahol az ellenzéki fideszesek nem vettek részt, egyhangúlag elfogadta.

A Magyar Hírlap a Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetségének elnökének nyilatkozata alapján arról számol be, hogy ígéretesen alakulnak az ipari-logisztikai beruházások. Fülöp Zsolt elmondta, a fejlődés a következő egy-két évben bizonyosan folytatódik, de nem lehet figyelmen kívül hagyni a nemzetközi események hatását sem.

A Napi.hu azt írja, a Líra kivásárolta Janikovszky Jánost közös kiskereskedelmi cégükből, amelyet a volt Alexandra könyvesboltok átvételére alapítottak. Február közepén átalakult a tavaly tavasszal 24 egykori Alexandra könyvesbolt üzemeltetését és raktárkészletét átvett Janikovszky és Kolosi Kft. A Líra-Móra Könyváruház néven boltokat működtető céget 2016 novemberében alapította 50-50 százalékos részesedéssel a Móra Kiadó Zrt. tulajdonosa, Janikovszky János, valamint a Líra-hálózatot működtető Líra Könyv Zrt.

A Magyar Időkből megtudhatják, huszonöt ország százhuszonöt jelentkezőjéből választotta ki azt a hat startupot a Design Terminal, amelyek részt vehetnek a három hónapos mentorprogramján. A cégektől nemcsak azt várták el, hogy innovatív ötlettel álljanak elő, de azt is, hogy azok a közösség jólétét szolgálják. A kiválasztott programok közt van hordozható Braille-olvasó, okosruha és programozható drón is.

A Magyar Nemzet hatrészes sorozatában ezúttal a röplabda helyzetét járja körül. Amikor 2011-ben az Orbán-kormány létrehozta a társaságiadó-kedvezmény (tao) és a látványsportágak rendszerét, sokan úgy vélték, hogy főleg az egyre népszerűbb strandröplabda miatt korábbi sikersportágunk, a röplabda is helyet kaphatott volna a kiválasztottak között. Nos, ha ide nem is, de a 16 kiemelt sportág közé bekerült a röplabda, amely ezekben az években tagadhatatlanul fejlődésnek indult.

A Portfolio az amerikai értékpapírfelügyelet tegnapi bejelentéséről ír, azaz hogy a kriptotőzsdéknek regisztrálniuk kell a felügyeletnél. Közben a világ egyik legnagyobb kritotőzsdéjén, a Binance-on kereskedési zavarokról szóló hírek borzolják a kedélyeket. A hírek hatására 10 ezer dollár alá esett a bitcoin árfolyama, jelenleg 9800 dollár környékén kereskednek vele a Coinbase kriptotőzsdén.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×