eur:
393.54
usd:
364.48
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Több ezer forintos ajándékot ad a kormány minden családnak

Több ezer forintos ajándékot ad a kormány minden családnak

Téli rezsicsökkentésről döntöttek a választás előtt. Azokat is érinti, akik nem gázzal fűtenek.

Facebook-videóban jelentett be két kormánydöntést Orbán Viktor miniszterelnök. Azt mondta, megvalósíthatónak tartották az Idősügyi Tanács javaslatát, hogy a gazdasági növekedés miatt ismét küldjenek tízezer forintos Erzsébet-utalványt a nyugdíjasoknak.

Orbán Viktor azt mondta, az elmúlt hetek hideg időjárása miatt döntöttek egy téli rezsicsökkentésről, aminek részeként

  • a gázzal fűtő háztartások 12 ezer forintot jóváírhatnak a gázszámlájukból;
  • a távfűtést használók is ugyanekkora jóváhagyást fognak kapni, az önkormányzatokkal Kósa Lajos, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter fogja letárgyalni a részleteket;
  • a szénnel vagy fával fűtők számára a szociális pénzügyi keretet növelték meg egymilliárd forinttal, az intézkedést Pintér Sándor belügyminiszter hajtja végre.

Végül kijelentette, hogy a nemzeti kormány volt az első, amely csökkentette a rezsit és emellett a jövőben is ki fognak tartani.

Az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje szerint Orbán Viktor továbbra is utalványokkal megvásárolható tömegként kezeli a magyar embereket. Karácsony Gergely videójában azt mondta: eddig 70 ezer forinttal növekedett a családok rezsije, a most bejelentett 12 ezer forint csak csekély jóváírás.

A Jobbik szemfényvesztésnek tartja a miniszterelnök bejelentéseit, amely szerintük a Fidesz rettegését mutatja. Sneider Tamás, a Jobbik alelnöke azt mondta: a kormánypártoknak nemcsak a hódmezővásárhelyi vereség miatt van félnivalójuk, hanem azért is, mert jelöltjeik negyedannyi ajánlást gyűjtöttek a választás előtt, mint négy éve.

Hidvéghi Balázs a Fidesz kommunikációs igazgatója az ellenzéki véleményekre úgy reagált: a Fidesz-KDNP a rezsicsökkentés kormánya, ha az ellenzéken múlna, megint kiszolgáltatnák a magyar családokat a külföldi energiaszolgáltatóknak és eltörölnék a rezsicsökkentést.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×