eur:
393.73
usd:
365.39
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Ingyenes vezetéstechnikai tréningre várják a jelentkezőket

Ingyenes vezetéstechnikai tréningre várják a jelentkezőket

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Vezess biztonságosan! kampányában ingyenes vezetéstechnikai tréningekre lehet már jelentkezni.

Márciustól júniusig összesen több mint ezer fő számára térítésmentesen biztosított képzéseken a vész- és konfliktushelyzetek felismerésére, elhárítására készítik fel a járművezetőket.

A szervezők idén is fokozott figyelmet fordítanak a nemrégiben jogosítványt szerző autósokra. Ebben a kategóriában tavasztól a nyár elejéig 160 jelentkező vehet részt a hungaroringi Groupama tanpályán a vezetéstechnikai tréningen. A csoportba életkori megkötés nélkül olyan járművezetők jelentkezhetnek, akik 12 hónapnál nem régebbi, de legalább 4 hónapos vezetői engedéllyel rendelkeznek.

A következő két kategóriában a 60 év alatti személygépkocsi vezetők és a 60 év feletti szenior vezetők regisztrációját várják az összesen közel 400 helyre.

 Uniós adatok szerint a közlekedés résztvevői közül a motorkerékpárosok baleseti kockázata csökkent a legkevésbé az elmúlt években. A programban ezért áprilistól motorosok is elsajátíthatják a vészhelyzetek elhárítására szolgáló helyes technikákat. A már márciusban induló junior tréningeken 22 fiatal ismerkedhet meg szakemberek irányítása mellett a biztonságos motorozás alapjaival.

A harmadik kiemelt célcsoport a hivatásos járművezetőké, a négy hónap alatt összesen 100 busz- és teherautósofőr mélyítheti el tudását vezetéstechnikai képzésen.

A jelentkezés részletes feltételei és az online regisztrációs űrlapok február 26-tól találhatóak meg a www.hungaroring.hu/vezessbiztonsagosan oldalon. Az elsőként elérhető márciusi időpontokat a regisztrációk beérkezésének sorrendjében töltik fel. A későbbiekben havonta új helyek nyílnak majd meg az érdeklődők előtt.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Letarolta Magyarországot a Temu, és nincs ki megállítsa

Letarolta Magyarországot a Temu, és nincs ki megállítsa

Nem sok magyar internetező lehet már, aki ne hallott volna a Temuról, a kínai webshopról, amely pár hónapja robbant be a hazai e-kereskedelmi piacra és mostanra az egyik legnagyobb szereplővé vált. Az agresszív terjeszkedés és a szürreálisan alacsony árak komoly felzúdulást idéztek elő az online kiskereskedelmi szegmensben, akkorát, hogy már a Gazdasági Versenyhivatal is vizsgálódik a cégnél. De vajon hogy képes fennmaradni a Temu anyacége, mikor nagy valószínűséggel minden – egyelőre ingyenes – szállításon pénzt veszít, mekkora lehet a részesedése itthon, és mi lesz az áfával, amit a vásárlásaink után kell befizetniük a magyar államkasszába. Ezeknek jártunk utána a Portfolio Checklist különkiadásában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×