eur:
394.44
usd:
370.23
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Tájfunok jönnek Magyarországra

A brit Királyi Légierő (Royal Air Force) négy-öt Tájfun (Eurofighter Typhoon) típusú katonai vadászgépe érkezik Magyarországra a nyár folyamán, hogy közösen gyakorlatozzon a Magyar Honvédség Gripen harci repülőgépeivel.

A magyar és a brit légierő hajózói közös műveleti kiképzést tartanak majd augusztus elején Kecskeméten, amelyen a harci feladatokat és az elfogást is gyakorolják. Ennek előkészítése volt tavaly nyáron az a közös hadgyakorlat, amelyet a brit Királyi Légierő Hawk típusú repülői tartottak a magyar Gripenekkel augusztus 25-én - írta a Magyar Idők.

Iain Lindsay brit nagykövet megerősítette a hírt, hozzátéve, hogy a Tájfun vadászgépek a magyarországi gyakorlatot követően áttelepülnek Romániába az orosz fenyegetéssel szembeni kiképzéssorozat részeként.

A Tájfunok úgynevezett negyedik generációs vadászbombázók. Alkalmasak egyszerre két földi célpont megsemmisítésére, a légi harcban és az elfogásban is kiválóak, bevetették már ezeket a gépeket akkor is, amikor orosz bombázók sértették meg a brit légteret.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×