eur:
370.97
usd:
344.70
bux:
46850.16
2023. június 2. péntek Anita, Kármen

Tájfunok jönnek Magyarországra

A brit Királyi Légierő (Royal Air Force) négy-öt Tájfun (Eurofighter Typhoon) típusú katonai vadászgépe érkezik Magyarországra a nyár folyamán, hogy közösen gyakorlatozzon a Magyar Honvédség Gripen harci repülőgépeivel.

A magyar és a brit légierő hajózói közös műveleti kiképzést tartanak majd augusztus elején Kecskeméten, amelyen a harci feladatokat és az elfogást is gyakorolják. Ennek előkészítése volt tavaly nyáron az a közös hadgyakorlat, amelyet a brit Királyi Légierő Hawk típusú repülői tartottak a magyar Gripenekkel augusztus 25-én - írta a Magyar Idők.

Iain Lindsay brit nagykövet megerősítette a hírt, hozzátéve, hogy a Tájfun vadászgépek a magyarországi gyakorlatot követően áttelepülnek Romániába az orosz fenyegetéssel szembeni kiképzéssorozat részeként.

A Tájfunok úgynevezett negyedik generációs vadászbombázók. Alkalmasak egyszerre két földi célpont megsemmisítésére, a légi harcban és az elfogásban is kiválóak, bevetették már ezeket a gépeket akkor is, amikor orosz bombázók sértették meg a brit légteret.

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Magához tért Amerika, pluszban zártak a tőzsdék

Magához tért Amerika, pluszban zártak a tőzsdék

Az amerikai képviselőház szerdán késő este megszavazta az adósságplafon felfüggesztéséről szóló törvényjavaslatot, és ezzel a szenátus elé terjesztette azt. A lépés óvatos optimizmust hozott a piacokra, az ázsiai tőzsdék jellemzően emelkedtek, és az európai börzéken is mérsékelt emelkedés látszott, és az USA-ban is javult a hangulat. A hazai részvénypiacon a magyar kormány tegnap este bejelentett lépéseire reagált a magyar tőzsde.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×