eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Újra jön a havazás - itt az előrejelzés

Újra jön a havazás - itt az előrejelzés

A hétvége hátralévő részében napsütéses és felhős időszakok is lesznek. Hétfőn viszont elromlik az idő - olvasható az Időkép előrejelzésében.

Vasárnap változóan-erősen felhős időre számíthatunk, hosszabb-rövidebb napos időszakokra mindenhol készülhetünk, ugyanakkor számottevő csapadék nem várható, legfeljebb a reggeli órákban hószállingózás fordulhat elő a középső tájakon. Gyenge, mérsékelt marad a légmozgás. Hajnalban 0 és -8, napközben 1 és 6 fok között alakul a hőmérséklet. Nem lesz front térségünkben - írta az Időkép.

Hétfőn nyugat felől megvastagszik a felhőzet, délutántól egyre többfelé várható havas eső, kisebb havazás, naposabb időszakok elsősorban keleten lehetnek. Nyugaton, északnyugaton helyenként megélénkülhet az északnyugati szél. Napközben 1-6 fokot mérhetünk.

Kedden egy mediterrán ciklon határozhatja meg időjárásunkat, melynek köszönhetően az északkeleti tájak kivételével többfelé kialakulhat havazás és havas eső is. Feltámadhat az északi-északkeleti szél. A legmagasabb hőmérséklet 0 és 6 fok között alakulhat.

Szerdán még többfelé kialakulhat havazás, néhol havas eső, leghamarabb nyugaton szűnhet meg a csapadék. A szeles időben 0-5 fokra számíthatunk.

Csütörtökön már szárazabb időre van kilátás, többfelé a nap is kisüthet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×