eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Termálvizes kút épül a Belvárosban – lapszemle

A Magyar Nemzet szerint késik a milliárdos teniszprojekt a Margitszigeten. Belváros-Lipótváros jelentős fejlesztésekre és beruházásokra készül – írja a Magyar Idők. A Világgazdaság szerint tavaly látványosan megnőtt a hitelek száma.

A Magyar Nemzet értesülései szerint késik a milliárdos teniszprojekt a Margitszigeten. A lapnak Richter Attila, a Magyar Teniszszövetség főtitkára elmondta, hogy újabb költségvetés elfogadására lesz szükség a munka elkezdéséhez. Pedig a beruházásnak – szerződés szerint – 2019. április végére el kellene készülnie, mivel a vadonatúj teniszcentrumban kell megrendezni a nyári ATP 250 budapesti tornát.

A Magyar Idők arról ír, hogy termálvizes kutat, CT- és MR-berendezéseket telepíttet, emellett élhetőbb közterületeket és tömegközlekedést alakít ki Belváros-Lipótváros önkormányzata. Az V. kerület tervei szerint a Vadász utca 30. alatt tanuszodával épülő sportolási, szabadidős és rekreációs tevékenységeket biztosító energiahatékony sportközpont 2019 szeptemberére készülhet el.

A Világgazdaság szerint jelentősen, 36 százalékkal emelkedett 2017-ben, november végéig a kihelyezett fogyasztási és lakáshitelek mennyisége. A lap a Magyar Nemzeti Bank adataira hivatkozva azt írja, hogy a háztartások finanszírozásában is bekövetkezett a fordulat, és jelentősen emelkedett a személyi hitelek száma is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×